Kiina runttaa itsestään talviurheilumaata vaikka väkisin – siksi jääkiekkovalmentajat Mika ja Juuso muuttivat Pekingiin, ja suurlähettilään saunan nurkalle kipattiin yhdeksän kuorma-autollista lunta - Ulkomaat | HS.fi

Kiina runttaa itsestään talviurheilumaata vaikka väkisin – siksi jääkiekkovalmentajat Mika ja Juuso muuttivat Pekingiin, ja suurlähettilään saunan nurkalle kipattiin yhdeksän kuorma-autollista lunta

Suomi haluaa olla mukana, kun Kiina luo maahan talviurheilukulttuuria. Siksi Kisakallio rakensi hiihtoladun Pekingin ydinkeskustaan, ja jääkiekkovalmentajat Juuso Nieminen ja Mika Uramo nostelevat pikkupelaajia kaukaloon Pekingiläisessä ostoskeskuksessa. He ovat saaneet palautetta, että lapsilla on harjoituksissa liian hauskaa.

Työmiehet tekivät latua torstaina Suomen suurlähettilään residenssin takapihalle. Lunta tuotiin kärryillä, ja Antti Lauslahti rikkoi sen rakennetta laskettelusuksilla.

14.1.2019 2:00 | Päivitetty 14.1.2019 6:32

Peking

Jos pekingiläisiä haluaa opettaa hiihtämään, ensin pitää kertoa, mitä hiihto tarkoittaa. Seuraavaksi on hankittava lunta.

Sitä ei nimittäin juuri koskaan sada. Pekingissä on kyllä pakkasta – viime aikoina öisin yli kymmenenkin astetta – mutta ilma on niin kuivaa, ettei lunta tule.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat