Nettivitsi voi viedä Venäjällä vankilaan – Maria, 24, pilaili somessa uskonnolla, ajautui yhdeksän kuukauden oikeus­taistoon ja pakeni maasta - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Nettivitsi voi viedä Venäjällä vankilaan – Maria, 24, pilaili somessa uskonnolla, ajautui yhdeksän kuukauden oikeus­taistoon ja pakeni maasta

Maria Motuznaja kertoi Twitterissä, että häntä uhkaa meemien vuoksi vankila. Se nostatti Venäjällä kritiikin aallon Putinin lakia vastaan. Poliittisilla meemeillä on valtaa, ja niitä hyödyntävät sekä vallanpitäjät että oppositio.

Maria Motuznaja sai Venäjällä rikossyytteen uskovaisten loukkaamisesta. Hän pakeni vankeustuomion pelossa Liettuaan. Lopulta syyte kumottiin.

Julkaistu: 12.2.2019 2:00, Päivitetty 12.2.2019 8:11

Pietari

Kuka saa vitsailla Venäjällä netissä, ja mille siellä saa nauraa?

Nettivitsit eli meemit ovat olleet Venäjällä kuluneen puolen vuoden aikana kaikkien huulilla, kun pikkukaupungin tyttö oli joutua meemiensä vuoksi vankilaan.

”Hei kaikki, olen Maša, 23 vuotta ja ekstremisti”, kirjoitti opiskelija Maria Motuznaja yhteisöpalvelu Twitteriin heinäkuussa kotonaan Barnaulissa Etelä-Siperiassa. Profiilikuvassa muikistaa suutaan kukalliseen puseroon pukeutunut vaalea nuori nainen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat