Mahdollinen rauha Talebanin kanssa luo pelonsekaista toivoa Kabulissa, jossa on varttunut uusi sukupolvi – ”He vastustavat kaikkea, mikä tekee ihmisistä onnellisia”

Etenkin suurten kaupunkien naiset ja nuoret vastustavat islamistisen äärijärjestön ottamista mukaan Afganistanin hallintoon.

Kabulilaiset opettaja Sohaila (oik.) ja kauneussalongissa työskentelevä Zohra kavahtavat ajatusta, että Afganistanin hallitus jakaisi valtaa ääri-islamistiselle Taleban-järjestölle. He eivät halua esiintyä koko nimillään ja kasvoillaan, koska heidän perheensä eivät pitäisi siitä.

26.2.2019 2:00 | Päivitetty 26.2.2019 9:41

Kabul/Islamabad

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa on viime viikot ollut vain yksi puheenaihe: Yhdysvaltojen ja ääri-islamistisen Taleban-järjestön rauhansopimus on lähempänä kuin kertaakaan 18 vuotta kestäneen sodan aikana.

Talebanin ja Yhdys­valtojen edustajat pääsivät tammikuun lopussa Qatarissa yhteis­ymmärrykseen mahdollisen sopimuksen raameista. Se on luonut pelonsekaista toivoa kabulilaisissa – rauha helpottaisi elämää, mutta huolena on etenkin Talebanin suhtautuminen naisiin ja demokratiaan, jos se pääsisi sovun myötä mukaan maan hallintoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat