Onko tulevaisuudessa enää ”aitoa” lihaa? Koko maailmalle voisi riittää 150 lehmää, jos lihanvalmistus laboratorioissa kehittyy - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Onko tulevaisuudessa enää ”aitoa” lihaa? Koko maailmalle voisi riittää 150 lehmää, jos lihanvalmistus laboratorioissa kehittyy

Lihan kulutus lisääntyy maailmassa, mutta ympäristö ei kestä. Asiantuntijat kehottavat syömään vähemmän ja parempaa. Lihalle on pian kaksi vaihtoehtoa: jo markkinoilla oleva kasvispohjainen korvike ja yhä kehitteillä oleva laboratorioliha, joka tehdään eläinten soluista.

Professori Mark Post esitteli maailman ensimmäistä laboratoriossa kasvatettua hampurilaispihviä Lontoossa elokuussa 2013. Pihville tuli hintaa 250000 euroa. Kuva: David Parry / Reuters

Julkaistu: 6.6.2019 2:00, Päivitetty 6.6.2019 9:23

Lontoo

Maapallolla elää noin 1,5 miljardia nautaa. Niistä osa tuottaa maitoa, ja osa päätyy lautaselle.

Naudat tuottavat suuren määrän kasvihuonekaasupäästöjä.

EU-komissio on laskenut, että jos maailman karja olisi valtio, se tuottaisi kolmanneksi eniten päästöjä Kiinan ja Yhdysvaltain jälkeen.