Sota Irania vastaan voisi palkita Trumpin tai tuhota hänet – USA:n historiasta oppii, että suosion kasvattaminen sota­toimilla on riski­altista puuhaa

Gallupin historialliset tutkimukset näyttävät, miten Persianlahden sota teki Bush vanhemmasta sankarin ja nosti hänen kannatuksensa pilviin. Mutta se ei riittänyt uudelleenvalintaan, koska amerikkalaiskuluttajien ”lompakon paine” kävi sotasaavutuksia suuremmaksi.

Iranin panttivankikriisissä teheranilaiset muslimiopiskelijat valtasivat Yhdysvaltain Teheranin-lähetystön 4. marraskuuta 1979 ja vaativat shaahin luovuttamista Iraniin. 52 amerikkalaisdiplomaatin panttivankidraama kesti 444 päivää. Pelastusoperaatioiden epäonnistuminen söi presidentti Jimmy Carterin suosion.

30.6.2019 2:00 | Päivitetty 30.6.2019 16:31

Yhdysvalloissa julkaistiin vuonna 2004 humoristinen kirja nimeltä America (The Book), jossa opetetaan parodian ja satiirin keinoin Yhdysvaltain historiaa ja poliittista järjestelmää. Kirjan tekijöinä olivat Daily Show -satiiriohjelman silloinen juontajatähti Jon Stewart käsikirjoittajineen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat