Kokaiinia virtaa Australiaan ja Uuteen-Seelantiin niin paljon, että Tyynenmeren syrjäisiin saarivaltioihin päätyy satojen kilojen lasteja - Ulkomaat | HS.fi

Kokaiinia virtaa Australiaan ja Uuteen-Seelantiin niin paljon, että Tyynen­meren syrjäisiin saarivaltioihin päätyy satojen kilojen lasteja

Kokaiinia käytetään, valmistetaan ja salakuljetetaan ennätysmääriä. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa hinta on niin korkea, että Tyynenmeren yli kokaiinia kulkee tonnikaupalla.

Yhdysvaltain rannikkovartiosto upotti kokaiinin salakuljettajien aluksia itäisellä Tyynellämerellä viime viikon keskiviikkona. Rannikkovartiosto on kertonut takavarikoineensa Tyynellämerellä kuukauden aikana yhteensä lähes 18 tonnia kokaiinia ja noin 420 kiloa marijuanaa.

24.7.2019 2:00 | Päivitetty 25.7.2019 8:53

Fidžin saarival­tion rannoille huuhtoutui yli sata pakettia kokaiinia muutaman kuukauden aikana viime vuonna. Kukin paketti painoi noin kilon. Poliisi oli ymmällään. Mysteeristä uutisoi tuolloin muiden muassa verkkolehti Vice.

Lopulta poliisi selvitti, että kokaiinipaketit olivat peräisin verkosta, joka oli ankkuroitu paikannuslaitteen kanssa merenpohjaan odottamaan noutajaansa. Sanomalehti The Guardian kertoi, että poliisin mukaan saalis pääsi irti, koska sääolosuhteet saivat ankkurin ja verkon väliin viritetyn köyden napsahtamaan poikki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat