Ulkomaat

Pahoinpitelystä syytetyn Asap Rockyn fani uhkasi räjäyttää Ruotsin suur­lähetystön Washingtonissa

Pahoinpitelyn uhri ei uskalla kulkea ulkona, sillä hän on joutunut fanien vihan kohteeksi, uhrin oikeudenkäyntiavustaja kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheterille.

Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rockyn eli Rakim Mayersin pidätys Ruotsissa lietsoo suuttumusta artistin fanien keskuudessa. Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa pidätettiin maanantaina nainen, joka oli uhannut räjäyttää siellä sijaitsevan Ruotsin suurlähetystön.

Nainen oli huutanut suurlähetystön henkilökunnalle, käyttäytynyt uhkaavasti siellä vierailulla ollutta opiskelijaryhmää kohtaan ja rikkonut paikkoja, brittilehti The Guardian kertoo.

Nainen pidätettiin, kun hän ei suostunut lähtemään tiloista. Edeltävänä päivänä nainen oli lehden tietojen mukaan sotkenut suurlähetystön pintoja limsalla ja huutanut, että aikoo ”räjäyttää tämän paskan”. Sosiaalisessa mediassa hän ilmoitti ”häpäisseensä Ruotsin talon” ja ihmetteli, miksei hän saa julkisuutta Asap Rockyn tapauksen edistämiseksi.

Asap Rocky ja kaksi hänen seurueensa jäsentä odottavat oikeudenkäyntiä Ruotsissa. Heitä syytetään miehen pahoinpitelystä Tukholmassa kesäkuun lopussa.

Artistin fanit ovat äänekkäästi vaatineet hänen vapauttamistaan, ja jopa presidentti Donald Trump on pyytänyt pääministeri Stefan Löfveniä puuttumaan räppärin pidätykseen Ruotsissa.

Lue myös Nyt.fi:n kommentti: Miksi somessa puolustetaan niin kiihkeästi pahoinpitelystä syytettyä Asap Rockya?

Epäillyn pahoinpitelyn uhri on 19-vuotias afganistanilaissyntyinen mies. Mies sai pahoinpitelystä useita haavoja käsiin ja jalkoihin, murtuneen solisluun, haljenneen huulen ja mustelmia kasvoihin, Dagens Nyheter kertoo.

Miehen oikeudenkäyntiavustajan Magnus Strömbergin mukaan miehen elämä on mennyt sekaisin tapauksen takia. Miestä on uhkailtu, ja hän oleskelee nyt turvallisessa, vartioidussa paikassa, Strömberg kertoo Dagens Nyheterille.

Asap Rockyn henkivartija syytti ensin miestä pahoinpitelystä, koska tämä oli heittänyt henkivartijaa kuulokkeilla, mutta mies on sittemmin vapautettu syytteistä.

Mediassa miestä ja hänen kaveriaan on syytetty pahoinpitelyn kerjäämisestä. Kriminologi Leif GW Persson kirjoitti Expressen-lehteen kolumnin, jossa hän maalaa uhrista kuvan huumeita käyttävänä rikollisena. Perssonin mukaan on ”erittäin epätodennäköistä”, että mies olisi edes itse maksanut niistä kuulokkeista, joista riita hänen ja Asap Rockyn välillä käynnistyi.

Perssonin mukaan tämä on pääteltävissä miehen taustoista ja rikosrekisteristä. Epäillyn pahoinpitelyn uhri on syntynyt Afganistanissa, ja hän tuli Ruotsiin pakolaisena vuonna 2015. Miehellä on rikostaustaa, hänet on tuomittu huumerikoksesta, myymälävarkaudesta ja pahoinpitelystä.

Perssonin kolumnin takia Strömberg halusi kertoa medialle lisää asiakkaansa voinnista.

”Häntä pelottaa eikä hän voi hyvin, ja tämä saa hänet voimaan entistä huonommin”, Strömberg sanoo Dagens Nyheterille.

”Asiakkaani taustalla on yhtä vähän tekemistä tapauksen kanssa kuin Asap Rockyn taustalla. Mutta jos jotain pitää sanoa, voi sanoa myös, että hän on opiskellut lukiossa ja työskennellyt tiskaajana, mutta ei voi enää työskennellä saamiensa haavojen takia. Hänellä on suunnitelmia elämän varalle”, Strömberg sanoo.

Asap Rockyn seurueessa olleet henkilöt ovat kertoneet, että 19-vuotias mies olisi ollut huumeiden vaikutuksen alaisena. Mies on kiistänyt syytökset. Hänelle ei tehty huumetestiä pahoinpitelyn jälkeisessä lääkärintarkastuksessa.

Tapauksen oikeudenkäynti alkaa tiistaina. Todistusaineistona käytetään useita kännyköillä kuvattuja videoita sekä valvontakamerakuvaa tilanteesta.

Strömbergin mukaan heidän todistusaineistonsa osoittaa, että hänen asiakkaansa ei provosoinut artistia ja tämän saattuetta.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kuusi asiaa, jotka opin vaginasta tänä kesänä

  2. 2

   Piinaava niskakyhmy yleistyy, vie yöunet ja kipeyttää pään – Näin tunnistat ”someniskan” ja pääset siitä eroon

  3. 3

   Ihmiskunnan historian kenties kunnian­himoisin hanke etenee: Uusi teknologia saattaa saavuttaa Maan kaltaisen planeetan vain 20 vuodessa

  4. 4

   ”Poskettomia määriä” lihaa syönyt Teemu Lampinen lähti kahdeksi vuodeksi pyöräilemään maailman ympäri, eikä kotiin palaa enää sama mies

  5. 5

   Mitä tehdä, kun oma lapsi hävettää? Asiantuntija vastaa ja neuvoo välttämään tuhoisaa virhettä

  6. 6

   Koulujen kielitarjonta yksi­puolistuu ja epätasa-arvoistuu, vaikka muuta luvattiin – Mitä oikein tapahtui?

  7. 7

   Kuuden tunnin työpäivä ja neljä työ­päivää viikossa: Mitä seuraisi Sdp:n Sanna Marinin ”utopian” toteutumisesta?

   Tilaajille
  8. 8

   Farmiin joutuminen tuli Eeli Tolvaselle sokkina, kesällä hän meni luistelu­valmennukseen ja pudotti painoaan

  9. 9

   Keskellä Tikkurilaa on piilossa historiallinen alue, joka on juuri nousemassa uuteen kukoistukseen

  10. 10

   Minttu Mustakallio joutui taistelemaan ollakseen muutakin kuin eksoottinen tummaverikkö: nyt hän antaa tv-roolissaan koululaitokselle ”kaiken takaisin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Vanhemman on turha yrittää muokata lastaan kasvatuksella, sanoo maailmankuulu tutkija: Lopulta geenit muotoilevat elämämme

   Tilaajille
  2. 2

   Helsingin edustalle ilmestyi palkkien päällä lepäävä hulppea paviljonki: Mistä on kyse?

  3. 3

   Joonas Pesonen asuu Helsingin huippu­hotellissa ilmaiseksi vuoden – ja siitä on kiittäminen y-sukupolvea

   Tilaajille
  4. 4

   Yhteisiä juhlia ja kiusallinen valokuva: Britannian prinssi Andrew joutui jälleen myrskyn silmään Jeffrey Epsteinin takia

  5. 5

   Ranskalaispariskunta yritti kuljettaa Sardinian valkeaa hiekkaa ”matka­muistona” koti­maahansa, nyt heitä uhkaa jopa vuosien vankeus­rangaistus

  6. 6

   ”Mitäs te nyt meinaatte?” käpyläläinen Helena Halonen kysyi aamun hämärässä hääränneiltä pyörä­varkailta ja hetken kuluttua poliisi löysi autollisen varastettua tavaraa

  7. 7

   Mielenkiintoinen väite Jesse Puljujärven englannin kielen opiskelusta: ”Vähät välitti oppitunneista”

  8. 8

   Viikon päästä peliyhtiö Remedy saa tietää, oliko kymmenien miljoonien panostus oikea päätös: ”Täydellisen seko”, arvioi pelilehti

   Tilaajille
  9. 9

   ”Greatest of all time” – Teemu Pukki villitsee ympäri Eurooppaa, nyt ranskalainen uutis­toimisto AFP listasi kolme erikoista Pukki-faktaa

  10. 10

   Päivän Byrokraatti on tunnettu sivusto, joka aloitti naljailemalla virkamiehille ja Sääntö-Suomelle – kunnes siitä tuli vuosi vuodelta poliittisempi

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kalle Oikari jätti Audinsa Helsinki-Vantaalle pysäköitynä, ja loman aikana joku oli ajanut sillä 130 kilometriä

  2. 2

   HS matkusti Sea Islands -saarille, joilla Yhdysvaltain orjuuden perintö yhä elää: ”On vastenmielistä, että ihmiset tulevat tänne eivätkä edes tiedä, että me olemme olemassa”, kuningatar Quet sanoo

   Tilaajille
  3. 3

   Suomalainen kauppa löysi maailman­laajuisen asiakas­kunnan: ”Meillä on paljon asiakkaita, joilla ei ole puutetta rahasta”

   Tilaajille
  4. 4

   Tuomas Rajala erosi, kun perheen toisen lapsen syntymään oli kaksi kuukautta – Nyt hänellä on eronneille miehille yksi elintärkeä neuvo

   Tilaajille
  5. 5

   Vain viisivuotiaan kerrostalon keittiökalusteet näyttävät ikivanhoilta – lykkäävätkö valmistajat sekundaa hitas-taloihin?

  6. 6

   Internetissä leviää video, joka näyttää bisneseliitin ”hupimetsästyksen” järjettömyyden – kokoomuksen ex-johtaja Pertti Salolainen raivostui: "Oksennan. Te tyhmät!"

  7. 7

   Tutkimuksissa on löydetty ylivertainen päästövähennyskeino, mutta ilmastotekolistoilta se puuttuu kokonaan

   Tilaajille
  8. 8

   Näistä merkeistä tietää, että ystävyys kannattaa lopettaa

   Tilaajille
  9. 9

   Jyrki Sukula pani kuppiloita kuntoon, mutta sitten hän sai ikäviä uutisia – Nyt Sukula kertoo, miksi suosikkisarja päättyi

   Tilaajille
  10. 10

   Washington Post: Monimiljonääri Epsteinin ruumiinavauksessa todettiin kieliluun murtuma, joka herättää kysymyksiä

  11. Näytä lisää