”Neiti, nyt olisi hyvä hetki pukea ylle kypärä ja kaasu­naamari” – Tällaista on Hongkongin mielen­osoitusten keskellä: ihmiset pökertyvät kyynel­kaasusta ja kumi­luodit kimmahtelevat - Ulkomaat | HS.fi

”Neiti, nyt olisi hyvä hetki pukea ylle kypärä ja kaasu­naamari” – Tällaista on Hongkongin mielen­osoitusten keskellä: ihmiset pökertyvät kyynel­kaasusta ja kumi­luodit kimmahtelevat

HS tapasi Hongkongin radikaaleja mielenosoittajia kyynelkaasun keskellä. ”En halua, että Hongkong muuttuu Kiinaksi”, sanoo 23-vuotias politiikkaa opiskellut Stephen.

Hongkongin mielenosoitukset jatkuivat sunnuntai-iltana kyynelkaasun keskellä.­

5.8.2019 2:00 | Päivitetty 5.8.2019 9:23

”Anteeksi häiriö, neiti, mutta nyt olisi hyvä hetki pukea ylle kypärä ja kaasunaamari”, hongkongilainen mellakkapoliisi sanoo äärikohteliaasti.

Tätä lienee se Hongkongin brittiperintö, josta monesti puhutaan. Tai sitten poliisit ovat saaneet mediakoulutusta, mene ja tiedä – poliisien käytöstä sekä mielenosoittajia että journalisteja vastaan on kritisoitu tämän kesän aikana. Moni toimittajakin on saanut pampusta, mutta tämä poliisi lisää lauseen loppuun sanan please.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat