Ihmisillä olisi kykyä vastata ilmastopaneelin vaatimuksiin, arvioi asiantuntija: ”Kyseessä enemmänkin asenteellinen ongelma” - Ulkomaat | HS.fi

Ihmisillä olisi kykyä vastata ilmasto­paneelin vaatimuksiin, arvioi asian­tuntija: ”Kyseessä enemmänkin asenteellinen ongelma”

Muutokset on tehtävä kiireellisesti, jos maapallon olot halutaan säilyttää siedettävinä, kuuluu ilmastopaneeli IPCC:n viesti.

Ilmastopaneelin raportti varoittaa, että laajamittainen globaali siirtymä bioenergian käyttöön on merkittävä uhka ilmastolle. Ugandassa maaseudun asukkaat kaatavat henkensä pitimiksi metsää ja polttavat sitä hiileksi, jonka kysyntä kotitalouksien energialähteenä on valtava.

8.8.2019 11:00 | Päivitetty 8.8.2019 17:25

Ruoan kasvattaminen maaperää ja luonnon monimuotoisuutta kunnioittavalla tavalla on mahdollista. Samalla kestävämmät ruoantuotannon menetelmät voivat auttaa vähentämään globaalia nälkäongelmaa ja hillitsemään ilmastonmuutosta.

Tässä on yksi hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n hyvistä uutisista, kun se tänään torstaina julkaisee uuden maankäyttöä koskevan erikoisraporttinsa. Raportti käy läpi niitä keinoja, joita ihmiskunnalla on käytettävissä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja ruokaturvan takaamiseksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat