Ulkomaat

Washington Post: Monimiljonääri Epsteinin ruumiinavauksessa todettiin kieliluun murtuma, joka herättää kysymyksiä

Salaliittoteoriat saanevat uusista tiedoista lisää pontta. Seksuaalirikoksista syytetyn Jeffrey Epsteinin kieliluu oli murtunut, mikä aiheutuu useammin kuristamisesta kuin hirttäytymisestä.

Seksuaalirikoksista syytetyn monimiljonääri Jeffrey Epsteinin ruumiinavauksessa paljastui tietoja, jotka herättävät kysymyksiä hänen oletetusta itsemurhastaan, kertoo Washington Post.

Yhdysvaltain johtaviin laatulehtiin kuuluva Washington Post kertoo saaneensa tietää kahdesta eri lähteestä, että Epsteinin kieliluu oli murtunut.

”Tällaisia murtumia voi kuolinsyytutkijoiden ja tutkimusten mukaan tapahtua ihmisillä, jotka hirttäytyvät, etenkin, jos he ovat iältään vanhempia”, Washington Post kirjoittaa. ”Mutta ne ovat yleisempiä kuristamalla tehtyjen henkirikosten uhreilla, asiantuntijat sanovat.”

Kieliluu on U-kirjaimen muotoinen luu, joka miehillä on lähellä aataminomenaa.

”Kieliluun murtuma aiheutuu usein käsin kuristamisesta”, todetaan Turun yliopiston Biolääketieteen laitoksen esityksessä, joka käsittelee pään ja kaulan anatomiaa.

Kieliluun murtuma ei kuitenkaan sulje pois hirttäytymällä tehtyä itsemurhaa, Washington Postin haastattelemat asiantuntijat toteavat.

Epstein, 66, oli jo kertaalleen tuomittu seksuaalirikoksista, ja hän oli vankilassa New Yorkissa odottamassa uutta oikeudenkäyntiä seksikaupasta. Epstein käytti hyväkseen nuoria naisia ja tyttöjä.

Epstein löydettiin kuolleena sellistään viime lauantaina, ja sunnuntaina hänelle tehtiin ruumiinavaus. Hänen oletetaan tehneen itsemurhan hirttäytymällä lakanaan. Muun muassa oikeusministeri William Barr on kutsunut kuolinsyytä ”ilmeiseksi itsemurhaksi”.

Washington Postin uudet tiedot ovat ensimmäisiä yksityiskohtia ruumiinavauksen tuloksista. Ruumiinavauksen suoritti New Yorkin kaupungin johtava oikeuslääkäri Barbara Sampson, mutta hän ei ole vielä nimennyt kuolinsyytä.

Kieliluuta koskevat yksityiskohdat tarjoavat lisää vettä myllyyn spekulaatioille Epsteinin kuolemasta. Kuten HS viime sunnuntaina kertoi, kuolemantapaus laukaisi jo tuoreeltaan lukuisia salaliittoteorioita.

Presidentti Donald Trump antoi omalta osaltaan pontta salaliittoteoreetikoille välittämällä Twitter-tilillään viestin, jossa vihjattiin Epsteinin tienneen liikaa entisen presidentin Bill Clintonin asioista.

Washington Postin lähteiden mukaan kuolinsyytutkijat käyvät nyt läpi kaikkea, mikä liittyy Epsteinin viimeisiin tunteihin.

Tutkinnan kohteena ovat muun muassa valvontakamerakuvat vankilan käytäviltä. Tutkijoita kiinnostaa Washington Postin mukaan myös se, löytyikö Epsteinin ruumiista epätavallisia yhdisteitä.

Selvää on joka tapauksessa, että Epsteinin vartioinnissa tehtiin vakavia laiminlyöntejä.

Washington Postin mukaan vanginvartijat eivät kuolinyönä käyneet tarkastuskäynnillä Epsteinin sellillä ”tuntikausiin”, vaikka hänen itsemurhariskinsä oli tiedossa. Heinäkuussa Epsteinin epäiltiin jo yrittäneen itsemurhaa, kun hänet löydettiin sellistään loukkaantuneena.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää  HS:n kommentointien äänestäminen on muuttunut: nyt vain kirjautuneet käyttäjät voivat antaa kommentille hyvin argumentoitu -äänen.
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Helsinkiin aukeaa maailman suurimman hotelli­ketjun huippu­hotelli – Taustalla häärii jälleen eläkeläinen Kasperi Saari, jonka mukaan luksus ei ole enää se juttu

   Tilaajille
  2. 2

   Matematiikan ylivalta korkeakoulujen opiskelijavalinnassa voi johtaa kielten opiskelun kuolemaan, sanovat opettajat

  3. 3

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  4. 4

   Käänne alkoi sala­kavalasti, ja nyt Stockmann on uppoamassa – Miten kriisin­ratkaisija Lauri Ratia aikoo pelastaa perinteisen tavara­talon?

   Tilaajille
  5. 5

   Opioidikriisistä todennäköisesti miljardikorvauksiin joutuva Sacklerien perhe siirtänyt omaisuuttaan Sveitsiin

  6. 6

   Näin kodin viikko­siivous sujuu kahdeksan sijaan 1,5 tunnissa – Kansalais­opistojen opettajat kertovat, miten arkea voi helpottaa

  7. 7

   Lankku on teholiike, mutta nämä 5 muunnelmaa ovat vielä tehokkaampia – saat myös vahvat pakarat ja paremman ryhdin

   Tilaajille
  8. 8

   HS-analyysi: Mihin valtion miljardit ensi vuonna käytetään? Hallituksen ensimmäinen testi

  9. 9

   Ihmisiin tarttuva jänisrutto yleistyy Suomessa, tautia levittävät etenkin hyttyset

  10. 10

   Statusstressi kiristää hermoja ja pilaa terveyttä – oman yhteiskunta-aseman tiedostaminen vaikuttaa suoraan onnellisuuteen

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  2. 2

   Neljä vuotta sitten Vantaan Kivistö herätti innostusta: tuhansittain asuntoja ja Redin kokoinen kauppa­keskus – Vaan miten kävi?

   Tilaajille
  3. 3

   Käänne alkoi sala­kavalasti, ja nyt Stockmann on uppoamassa – Miten kriisin­ratkaisija Lauri Ratia aikoo pelastaa perinteisen tavara­talon?

   Tilaajille
  4. 4

   Jeffrey Epsteinin menestyksen salaisuus oli pieni musta muisti­kirja – Seksi­rikos­skandaali paisuu yhä, ja se voi tahria kaksi presidenttiä

  5. 5

   ”Pukki Pukki Pukki, sinä sinä sinä” – Teemu Pukki noussut Englannin jalka­pallon ykkös­puheen­aiheeksi, ikoninen britti­näyttelijäkin riehaantui

  6. 6

   Kersti Juva keksi suomen kieleen sanan örkki, ja nyt hän kertoo, miksi yksin­kertaistenkin sanojen kääntäminen englannista suomeen on usein moni­mutkaista

  7. 7

   Ihmisiin tarttuva jänisrutto yleistyy Suomessa, tautia levittävät etenkin hyttyset

  8. 8

   Vantaalla on hautausmaa, jonka puutarhuri Heli Hyystinmäki ei ole nähnyt yhtään omaista 20 vuoteen

  9. 9

   Juutalaisvainoista kertova elokuva järkytti festivaalikatsojia, kymmeniä ihmisiä käveli ulos kesken näytöksen

  10. 10

   Historian suurin tutkimus­hanke tapahtuu napajään keskelle jäätyneessä laivassa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sadattuhannet kodit uhkaavat menettää arvonsa – Suomeen on kehittynyt kahdet asunto­markkinat, ja asian­tuntijan mukaan enää kolme aluetta on turvassa

   Tilaajille
  2. 2

   Teini-ikäinen kilpauimari hylättiin liian paljastavan uima­puvun vuoksi Yhdys­valloissa – käytti samaa asua kuin kaikki muutkin

  3. 3

   15-vuotias Inka otti hatkat vuosi sitten, eikä häntä etsi enää kukaan – osa laitoksesta karanneista lapsista jää täysin heitteille

   Tilaajille
  4. 4

   Joukko suomalaisnaisia riisuuntui kameralle kertoakseen kehohäpeästä ja sen kukistamisesta – ”Olen yhä keskeneräinen, mutta sairaudesta olen päässyt”

   Tilaajille
  5. 5

   Seitsemän vuoden parisuhdekriisi on vanhentunut käsite: On olemassa toinen hetki, jolloin eroriski kasvaa selvästi

   Tilaajille
  6. 6

   Maailman parhaat luontokuvat valitaan taas kymmenientuhansien kuvien joukosta: HS näyttää 14 huippuotosta

  7. 7

   Elämme viheliäistä ja mitätöntä aikakautta, sanoo historioitsija Teemu Keskisarja – ”Hävettävää elää näin typerässä ajassa”

   Tilaajille
  8. 8

   Suoliston bakteerit määrittävät, miten ihminen voi, ja niitä ohjaa ravintomme – Suomalainen huippu­tutkija kertoo, millaista ruoka­valiota bakteerit janoavat

   Tilaajille
  9. 9

   Suomella on työhullu ulkoministeri, joka lähettää alaisille sähköpostia keskellä yötä ja joka puuhasi ensitöikseen yhden rauhansopimuksen

  10. 10

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  11. Näytä lisää