John Rajalan suku omistaa metsää yli kolmasosan Helsingin maa-alasta mutta menettää silti rahaa joka päivä: Miten saada metsästä elanto ja samalla pitää siitä huolta? - Ulkomaat | HS.fi

John Rajalan suku omistaa metsää yli kolmasosan Helsingin maa-alasta mutta menettää silti rahaa joka päivä: Miten saada metsästä elanto ja samalla pitää siitä huolta?

John Rajala on neljännen sukupolven metsäyrittäjä. Hänen isoisoisovanhempansa tulivat Minnesotaan vuonna 1902 Kankaanpäästä ja ryhtyivät pienviljelijöiksi ja metsureiksi. Rajaloiden metsien koko vastaa yli kolmasosaa Helsingin maa-alasta.

Tilaajille

John Rajala 160 vuotta vanhan strobusmännyn juurella. Puuhun on pari vuotta sitten kirjoitettu rungon paksuus: 37 tuumaa.­

31.8.2019 2:00 | Päivitetty 31.8.2019 10:53

Grand Rapids, Minnesota

Metsänomistaja John Rajala omistaa sukulaistensa kanssa sahan ja 8 000 hehtaaria metsää Minnesotan osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Se on paljon.

Rajaloiden metsien koko vastaa yli kolmasosaa Helsingin maa-alasta.

Suomessa yksityinen metsätila on kooltaan keskimäärin 30 hehtaaria. Jo sadan hehtaarin tilaa pidetään suurena. Rajalat ovat suuromistajia myös Yhdysvaltain mittapuulla. Minnesotassa heitä enemmän metsää omistavat vain liittovaltio, osavaltio ja suuret teollisuusyritykset.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat

Luetuimmat - Ulkomaat