HS-analyysi: Tšetšeeni­pakolainen murhattiin keskellä päivää Berliinissä, ja veri­teon jäljet saattavat johtaa Georgiaa ravistelleeseen salaiseen operaatioon - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

HS-analyysi: Tšetšeeni­pakolainen murhattiin keskellä päivää Berliinissä, ja veri­teon jäljet saattavat johtaa Georgiaa ravistelleeseen salaiseen operaatioon

Zelimhan Hangošvili oli mukana Georgiaa 2012 ravistelleessa salaisessa Tšetšenia-operaatiossa ja iskussa islamisteja vastaan. Venäjälle hän saattoi olla sekä vihollinen että petturi, kirjoittaa HS:n ulkomaantoimittaja ja entinen Moskovan-kirjeenvaihtaja Pekka Hakala analyysissään.

Rikostutkijat tutkivat rikospaikkaa Berliinin Moabitin alueella viime viikon perjantaina. Kuva: Christoph Soeder / AFP

Julkaistu: 1.9.2019 14:02

Runsaan kahdentuhannen asukkaan Duisin kylän asukkaat kokoontuivat perjantaina hautajaisiin. Berliinissä viikkoa aiemmin murhattu 40-vuotias Zelimhan Hangošvili oli lennätetty Georgiaan ja hänet haudattiin kotikylän multiin.

Duisi eli tšetšeniaksi Dui-Jurt on runsaan kahdentuhannen asukkaan kylä Pankisin solassa Venäjään kuuluvien Tšetšenian ja Dagestanin rajojen tuntumassa. Seudun asukkaista kolme neljännestä on Georgian tšetšeenejä eli kistejä, joihin Hangošvilikin kuului.

Seuraa uutisia tästä aiheesta