Itäisen Saksan vaalit ovat kurkistusikkuna Saksan henkiseen tilaan: Äärioikeistolainen AfD-puolue teki hurjan tuloksen mutta jäi Saksissa ja Brandenburgissa kakkoseksi - Ulkomaat | HS.fi

Itäisen Saksan vaalit ovat kurkistus­ikkuna Saksan henkiseen tilaan: Ääri­oikeistolainen AfD-puolue teki hurjan tuloksen mutta jäi Saksissa ja Branden­burgissa kakkoseksi

Mitä pirstaloituneemmaksi Saksan oma poliittinen kenttä käy, sitä vaikeampi Saksan on lunastaa lupaustaan toimia Euroopan yhteisen turvallisuus- ja talouspolitiikan vastuunkantajana, kirjoittaa HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Anna-Liina Kauhanen.

Vaihtoehto Saksalle -puolueen puoluejohtaja Joerg Meuthen (oik.) onnitteli sunnuntai-iltana puolueen Saksin kärkiehdokasta Jörg Urbania.

1.9.2019 20:58 | Päivitetty 2.9.2019 8:14

Berliini

Kansalliskonservatiivinen ja osin äärioikeistolainen Vaihtoehto Saksalle -puolue eli AfD teki hurjan vaalituloksen kahdessa itäisen Saksan osavaltiossa sunnuntain osavaltiovaaleissa, muttei noussut Saksin tai Brandenburgin suurimmaksi puolueeksi. Tätä kristillisdemokraatit ja sosiaalidemokraatit voivat juhlia miltei yllätysvoittona, niin koville AfD laittoi ne vaalikampailun aikana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat