Venezuelan presidentti komensi 150 000 sotilasta Kolumbian rajalle, ja jotkut povaavat jopa sotaa – maan armeija on toimintakyvytön, sanoo suomalaisasiantuntija - Ulkomaat | HS.fi

Venezuelan presidentti komensi 150 000 sotilasta Kolumbian rajalle, ja jotkut povaavat jopa sotaa – maan armeija on toiminta­kyvytön, sanoo suomalais­asiantuntija

Hetki sitten Venezuelan presidentti esitteli itsensä boheemiksi hipiksi, nyt hän komensi 150 000 sotilasta Kolumbian rajalle. Voiman­näyttö voi jäädä Maduron viimeiseksi, arvioi suomalaisasiantuntija.

Venezuelan presidentti Nicolás Maduro osallistui itsenäisyyspäivän paraatiin Caracasissa 5. heinäkuuta. Kuva on maan presidentinkanslian välittämä.

14.9.2019 2:00 | Päivitetty 14.9.2019 15:16

Joskus käy niin, että kun hirmuhallitsija avaa suunsa, niin sieltä tulee outoja juttuja. Kuten huhtikuussa 2014, kun Venezuelan presidentti Nicolás Maduro antoi haastattelun brittilehti The Guardianille.

Maduro oli haastatteluhetkellä 52-vuotias. Hän oli ollut Venezuelan presidentti vuoden, edeltäjänsä Hugo Chávezin kuoleman jälkeen. Venezuela oli mellakoiden kourissa, sillä uusi presidentti esikuntineen oli osoittautunut vielä valtaan rakastunutta edeltäjäänsäkin kurjemmaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat