Turkin tulilinjalla Syyriassa on kurdien lisäksi arabeja, assyrialaisia ja jopa tšetšeenejä – ”Varmaan kaikki kuitenkin vastustavat Turkin miehitystä”

Koillis-Syyriassa asuu useita etnisyydeltään, kieleltään ja uskonnoltaan erilaisia ryhmiä. Isisin vastaisen sodankäynnin myötä Syyrian Kurdistan laajeni ja siitä tuli monien vähemmistöjen asuttama alue.

Mies piteli Qamishlin kaupungissa syyskuussa Syyrian vanhaa lippua, jonka kolmesta tähdestä reunimmaiset oli korvattu assyrialaisten tunnuksella (vas.) ja kurdien aurinkosymbolilla.

15.10.2019 20:34

Turkin hyökkäys Koillis-Syyriaan on keskittänyt huomion alueella asuviin kurdeihin ja rajakaupunkeja puolustavaan kurdijohtoiseen SDF-liittoumaan. Turkki on perustellut hyökkäystään juuri kurdijoukkoihin liittämällään uhalla.

Niin sanotussa Rojavassa tai Syyrian Kurdistanissa kuitenkin asuu ja SDF:n riveissä taistelee useita etnisiä ryhmiä, jotka ovat asettuneet alueelle vuosisatojen saatossa. Kuluneen vuosikymmenen aikana alueelle on hakeutunut myös Syyrian sisällissodan pakolaisia muualta maasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat