Japanissa keskustellaan kiivaasti naisia koskevasta silmälasikiellosta työpaikoilla - Ulkomaat | HS.fi

Japanissa keskustellaan kiivaasti naisia koskevasta silmälasikiellosta työpaikoilla

Silmälasikeskustelu on kuumentunut erityisesti sosiaalisessa mediassa, jossa on viime aikoina puitu työpaikkojen pukeutumiskäytäntöjä naisten kannalta.

Japanissa on viime aikoina keskusteltu naisten pukeutumiskäytännöistä työpaikoilla. Kuvassa toimistotyöntekijöitä Tokiossa viime kesäkuussa.

8.11.2019 17:14

Japanissa käydään kiivasta keskustelua naisten silmälasien käytöstä työpaikoilla. BBC kertoo, että maassa eri yrityksissä naisia on kielletty käyttämästä silmälaseja vedoten erinäisiin syihin.

BBC:n mukaan naisia on muun muassa kielletty käyttämästä silmälaseja työpaikoillaan, koska ne antavat naisesta ”kylmän vaikutelman”. Lentoyhtiöissä lasikieltoa on puolestaan perusteltu turvallisuudella. Kauneusalalla naisia on puolestaan kielletty käyttämästä laseja vedoten siihen, että heidän meikkinsä tulisi nähdyksi. BBC:n mukaan on kuitenkin epäselvää, perustuivatko erilaiset silmälasikiellot virallisiin sääntöihin työpaikoilla vai onko kyseessä enemmän siitä, mikä katsotaan sosiaalisesti hyväksytyksi käytännöksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat