HS-analyysi: Suomen pääministeri edustaa sitä, mitä Viron sisäministerin oikeistopopulistinen puolue vastustaa – Ekren ministerin eroa vaati jo presidenttikin - Ulkomaat | HS.fi

HS-analyysi: Suomen pääministeri edustaa sitä, mitä Viron sisäministerin oikeistopopulistinen puolue vastustaa – Ekren ministerin eroa vaati jo presidenttikin

Viron sisäministeri Mart Helme aiheutti jälleen poliittista kuohuntaa, kun hän tytötteli Suomen pääministeriä Sanna Marinia. Helmen kommentit osoittavat, että oikeistopopulistien politiikassa naisviha ajaa puolueen muiden arvojen yli.

Viron sisäministeri Mart Helme.­

16.12.2019 15:52 | Päivitetty 16.12.2019 20:58

Viron sisäministeri Mart Helme haukkui sunnuntaina Viron yleisradion mukaan Suomen pääministeriä Sanna Marinia ”myyjätytöksi” ja vertasi nykyhallitusta vuoden 1918 sisällissodan punaisiin, jotka haluavat hajottaa Suomen valtion.

Helme on aiheuttanut möläytyksillään useita poliittisia kriisejä, joista tuorein oli vain pari viikkoa sitten, kun hän väitti Viron hallituksen laativan ”b-suunnitelmaa” Naton varalle ja Suomen olevan osa tuota suunnitelmaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat