NY Times: Yhdysvallat harkitsee joukkojen vetämistä Länsi-Afrikasta - Ulkomaat | HS.fi

NY Times: Yhdysvallat harkitsee joukkojen vetämistä Länsi-Afrikasta

Yhdysvalloilla on Afrikassa 6 000–7 000 sotilasta, joista suurin osa on sijoitettu Länsi-Afrikkaan.

Yhdysvalloilla on Afrikassa 6000-7000 sotilasta, joista suurin osa on sijoitettu Länsi-Afrikkaan. Sotilaat harjoittelivat Senegalissa vuonna 2016.

24.12.2019 20:17

Yhdysvaltain puolustusministeriö aikoo vähentää tai vetää joukkoja Länsi-Afrikasta osana maailmanlaajuista joukkojen uudelleen sijoittelua, kertoo sanomalehti The New York Times.

Yhdysvalloilla on Afrikassa 6 000–7 000 sotilasta, joista suurin osa on sijoitettu Länsi-Afrikkaan. Joukkoja on myös muualla Afrikassa, kuten Somaliassa. Yhdysvallat on myös hiljattain rakentanut noin 110 miljoonaa dollaria maksaneen lennokkitukikohdan Nigeriin.

Joukkojen vetäminen pois alueelta tarkoittaisi myös sitä, ettei Yhdysvallat enää tule Ranskan sotilaallisia pyrkimyksiä Malissa, Nigerissä ja Burkina Fasossa taistelussa paikallisten joukkojen kanssa Al-Qaidaa ja jihadistisia ryhmiä vastaan.

Pentagon on tarjonnut tukea muun muassa logistiikassa ja tiedustelussa.

Asiassa tuskin tehdään päätöstä ennen tammikuuta.

Presidentti Donald Trump on toistuvasti sanonut lopettavansa Yhdysvaltojen käymät ”loputtomat sodat”. Yhdysvaltojen joukkoja on vedetty jo Syyriasta, ja sama aiotaan tehdä Afganistanissa. Siellä Yhdysvalloilla on edelleen noin 13 000 sotilasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat