Oikeistopopulistista politiikkaa vastustava Sardiiniliike on saanut tuhannet ihmiset liimautumaan kiinni toisiinsa Italian aukioilla – Mitä liike haluaa ja mitä se voi saavuttaa? - Ulkomaat | HS.fi

Oikeistopopulistista politiikkaa vastustava Sardiiniliike on saanut tuhannet ihmiset liimautumaan kiinni toisiinsa Italian aukioilla – Mitä liike haluaa ja mitä se voi saavuttaa?

Sardiinien mielenosoituksiin on saapunut tuhansia ihmisiä ympäri Eurooppaa. Liike on levinnyt myös Italian rajojen ulkopuolelle, viimeisimpänä Suomeen. Samalla liikettä on moitittu konkretian puutteesta.

Sardiiniliikkeen kannattaja Roomassa joulukuun puolivälissä.­

30.12.2019 18:19

Marraskuun puolivälissä 15 000 mielenosoittajaa ahtautui Bolognassa sijaitsevalle aukiolle. Ihmisiä oli niin paljon ja Piazza Maggiore niin pieni, että ihmiset liimautuivat kiinni toisiinsa kuin sardiinit purkissa.

Siitä sai nimensä oikeistopopulistisen Lega-puolueen johtajan, entisen varapääministerin ja sisäministerin Matteo Salvinin politiikkaa vastustava Sardiiniliike. Lega on Italian suosituin puolue. Salvini tunnetaan muun muassa tiukasta maahanmuuttopoliittisesta linjastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat