Selviääkö Putinin jatko, miten protesteihin vastataan? HS kokosi Venäjän kannalta keskeiset kysymykset vuodelle 2020 - Ulkomaat | HS.fi

Selviääkö Putinin jatko, miten protesteihin vastataan? HS kokosi Venäjän kannalta keskeiset kysymykset vuodelle 2020

Venäjällä vuosi 2020 käynnistyy toden teolla maanantaina, kun monet palaavat töihin ensimmäistä kertaa sitten uudenvuoden. Maan sisäiseen politiikkaan perehtyneet kommentaattorit ovat pohtineet, miten vallanpitäjät suhtautuvat protesteihin ja selviääkö presidentti Putinin jatkon tapa jo tänä vuonna.

Venäläinen opiskelija ja poliittinen bloggaaja Jegor Žukov nousi viime syksynä näkyväksi oppositiohahmoksi, kun hän sai rikossyytteen viime kesän mielenosoituksista. Kuva on joulukuulta, jolloin hän sai ehdollisen tuomion. Sitä pidettiin yleisesti vallanpitäjien myönnytyksenä kansalaisten ärtymykseen.

12.1.2020 2:00 | Päivitetty 12.1.2020 17:14

Esitelläänkö ratkaisu ”vuoden 2024 ongelmaan”?

Nykyisen perustuslain mukaan presidenttinä ei voi olla peräkkäin kuin korkeintaan kaksi kautta. Vladimir Putin ei siis voisi jatkaa, kun nykyinen kausi päättyy vuonna 2024.

Tämä ”vuoden 2024 ongelma” pitää ratkaista. Joulukuun lopulla spekulaatiot saivat taas vauhtia Putinin sanottua perustuslain muuttamisen olevan mahdollista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat