Hakkeri käräytti Messin ja Ronaldon veronkierrosta, mutta isoin paljastus liittyi Afrikan rikkaimpaan naiseen – Nyt Rui Pinto odottaa tuomiota vankeudessa - Ulkomaat | HS.fi

Hakkeri käräytti Messin ja Ronaldon veronkierrosta, mutta isoin paljastus liittyi Afrikan rikkaimpaan naiseen – Nyt Rui Pinto odottaa tuomiota vankeudessa

Portugalilainen hakkeri Rui Pinto oli mukana paljastamassa Lionel Messiä ja Cristiano Ronaldoa veronkierrosta. Tammikuussa hakkerille luettiin syytteet yhteensä 90 rikosepäilystä, muun muassa yksityisyyden suojan rikkomisesta, tietomurroista ja kiristyksen yrityksestä.

Rui Pinto muutti varmuuden vuoksi Unkariin sen jälkeen, kun hän tunnusti olevansa peitenimellä esiintynyt jalkapallovuotojen lähde. Nyt hän istuu odottamassa tuomiotaan vankilassa Lissabonissa.

1.2.2020 18:09

Lissabon

Kaltereita ei näy kadulle. Portugalin kohutuimman tutkintavangin, hakkeri Rui Pinton, 31, olinpaikka vaikuttaa ulospäin modernilta liikekorttelilta Lissabonin keskustassa.

”Hän pääsee kirjastoon ja voi katsoa televisiota, mutta ikävöi auringonpaistetta. Olen vienyt hänen toivekirjojaan vankilaan. Nettiin hänellä ei tietenkään ole pääsyä”, sanoo korruptionvastaisesta kampanjoinnista tunnettu poliitikko Ana Gomes, 65, HS:lle Lissabonissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat