Uhreille ei saa järjestää hautajaisia ja heidät pitäisi polttohaudata välittömästi – Kiina asettaa uusia rajoitteita koronavirus­epidemian pysäyttämiseksi - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Uhreille ei saa järjestää hautajaisia ja heidät pitäisi polttohaudata välittömästi – Kiina asettaa uusia rajoitteita koronavirus­epidemian pysäyttämiseksi

Sunnuntaina Wenzhoun kaupunki laitettiin karanteeniin. Kaupunki sijaitsee noin 800 kilometrin päässä virusepidemian keskiössä olevasta Wuhanista.

Terveydenhuollon työntekijät hoitavat potilasta Wuhanissa. Kuva: China Daily / Reuters

Julkaistu: 2.2. 19:35

Kiinan viranomaiset ovat ottaneet käyttöön uusia toimia Wuhanin koronavirusepidemian rajaamiseksi.

Viranomaiset ovat muun muassa kieltäneet uhrien hautajaisten järjestämisen viruksen leviämisen estämiseksi. Uuteen koronavirukseen kuolleet tulisi polttohaudata välittömästi, eikä heitä tulisi viedä kauaksi kuolinpaikasta, kertoo kiinalainen Global Times.

Viranomaiset ovat kieltäneet sairaaloiden jätevesien laskemisen eteenpäin ilman desinfiointia. Global Timesin mukaan kiinalaistutkijat ovat todenneet uuden koronaviruksen tarttuvan hengitystie-eritteiden lisäksi esimerkiksi oksennuksesta.

Uudenlainen koronavirus alkoi levitä Wuhanin kaupungista Hubein maakunnasta vuodenvaihteessa. 11 miljoonan asukkaan Wuhan on ollut karanteenissa 23. tammikuuta lähtien.

Viimeisimpänä karanteeniin laitettiin Wenzhoun kaupunki, kertoo esimerkiksi singaporelainen Channel News Asia. Wenzhou on noin 9 miljoonan asukkaan rannikkokaupunki Shanghain eteläpuolella Zhejiangin maakunnassa, noin 800 kilometrin päässä Wuhanista.

9. helmikuuta asti Wenzhoun kotitalouksista saa poistua vain yksi ihminen kerrallaan kahden päivän välein, kertoo Kiinan terveysviranomainen. CNA:n mukaan kaupungin joukkoliikenne on pysäytetty.

Wenzhoun lisäksi ainakin 15 kiinalaiskaupunkia on kokonaan tai osittain karanteenissa, kertoo esimerkiksi yhdysvaltalainen CNN.

Uutistoimisto Reuters kertoi sunnuntaina kiinalaisviljelijä Lu Yuenjinistä, joka yritti päästä karanteenirajan yli lauantaina viedäkseen syöpää sairastavan tyttärensä hoitoon läheiseen Jiujiangin kaupunkiin.

Jiujiang sijaitsee noin 200 kilometriä Wuhanista rannikon suuntaan, juuri Hubein maakunnan ulkopuolella.

Lun 26-vuotias tytär ei ollut päässyt hoitoon Wuhanissa, sillä sairaalat olivat täynnä koronaviruksen takia hoitoon hakeutuneita potilaita.

”Ottakaa tyttäreni. Minun ei tarvitse päästä läpi, kunhan annatte tyttäreni päästä ohi”, Lu sanoi Reutersin mukaan.

Noin tunti sen jälkeen kun Lu oli puhunut uutistoimiston kanssa, hänet ja hänen tyttärensä päästettiin tarkastuspisteen läpi.

Sunnuntaihin mennessä Manner-Kiinassa on vahvistettu ainakin 14 300 tartuntaa. Virukseen on kuollut ainakin 304 ihmistä.

Kolme koronavirukselle altistunutta on palannut Suomesta kotimaihinsa, neljää etsitään yhä – Virukseen on sairastunut ainakin 14 300 ihmistä

Ruotsalaisia evakuoidaan tänään Wuhanista, suomalaisten tilanteesta ei uutta tietoa

Turismi toi koronaviruksen nopeasti Suomeen, mutta Lappi ei ole portti taudeille, arvioi asiantuntija – näin tunnetut epidemiat ovat levinneet maailmalla

Lääkäri kertoi näkemästään ja joutui tunnustamaan ”laittoman käytöksen” – Näin Kiinan epäillään peitelleen koronavirus­epidemiaa

Kolme suomalaista evakuoitiin Kiinan Wuhanista Ranskaan – Koronaviruksen kaltaisista oireista kärsineillä matkustajilla ei todettu tautia

Seuraa uutisia tästä aiheesta