Valtiontelevisio: Syyrian armeija valtasi strategisesti tärkeän kaupungin Idlibin alueelta - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Valtiontelevisio: Syyrian armeija valtasi strategisesti tärkeän kaupungin Idlibin alueelta

Venäjän on tarkoitus neuvotella Turkin kanssa Idlibin tilanteesta tänään lauantaina.

Syyrian armeijan sotilaita Idlibin alueella tammikuun alussa.

Syyrian armeijan sotilaita Idlibin alueella tammikuun alussa. Kuva: Xinhua / Zuma

Julkaistu: 8.2. 13:33

Syyrian joukot ovat vallanneet strategisesti tärkeän kaupungin Idlibin alueelta maan luoteisosassa, Syyrian valtiollinen televisio kertoo. Sen mukaan Syyrian armeija on ottanut Saraqebin kaupungin kokonaan hallintaansa, ja televisiossa näytettiin kuvaa kaupungin kaduilta, jotka ovat autioituneet viikkoja jatkuneiden pommitusten jäljiltä.

Venäjän tukemat Syyrian hallituksen joukot ovat viime aikoina tiivistäneet hyökkäyksiään Idlibin alueella. Idlib on viimeinen merkittävä hallituksen vastustajien hallussa oleva seutu Syyriassa.

Turkilla on Idlibissä 12 tarkkailupaikkaa osana Turkin ja Venäjän sopimusta. Aiemmin tänään Turkki uhkasi vastata mahdollisiin hyökkäyksiin näitä asemiaan vastaan. Eilen kerrottiin, että Syyrian hallinnolle lojaalit joukot ovat saartaneet kolme Turkin tarkkailupaikkaa.

”Uuden hyökkäyksen tapahtuessa sopiva vastaus annetaan vahvimmalla tavalla”, uhkasi Turkin puolustusministeriö Twitterissä.

Maanantaina useita Turkin ja Syyrian sotilaita kuoli, kun joukot tulittivat toisiaan Idlibissä. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on antanut Syyrian hallitukselle uhkavaatimuksen vetää joukot pois helmikuun loppuun mennessä.

Venäjän edustajien on tarkoitus neuvotella lauantaina Turkin viranomaisten kanssa Idlibin tilanteesta. Venäjä ja Turkki ovat viime vuosina käyneet tiivistä yhteydenpitoa ratkaistakseen tilanteen Idlibissä huolimatta siitä, että maat ovat vastakkaisilla puolilla konfliktissa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta