Pakistanin armeija pelasti entisen Miss Suomen Lotta Hintsan vuorelta, Hintsa kertoo Instagram-päivityksessään olevansa kunnossa ja julkaisi videon vuorelta - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Pakistanin armeija pelasti entisen Miss Suomen Lotta Hintsan vuorelta, Hintsa kertoo Instagram-päivityksessään olevansa kunnossa ja julkaisi videon vuorelta

Hintsa ja hänen kiipeilyparinsa pelastettiin Pakistanin armeijan helikopterilla.

Lotta Hintsa teki Instagram-päivityksen kiipeilymatkan tauolla tammikuussa. Kuva: Kuvakaappaus Lotta Hintsan Instagram-tililtä

Julkaistu: 9.2. 11:40, Päivitetty 9.2. 14:52

Vuorikiipeilyä jo pitkään harrastanut vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa on pelastettu maailman kahdenneksitoista korkeimmalta vuorelta Pohjois-Pakistanissa, kertoo uutistoimisto AP. Hintsa tunnetaan myös entisellä nimellään Lotta Näkyvänä. Suomessa asiasta kertoi ensin Yle.

Hintsa ja hänen kiipeilyparinsa pelastettiin Pakistanin armeijan helikopterilla.

Hintsa oli ollut kiipeilemässä yhdysvaltalaisen Donald Bowien kanssa, kun pari joutui vaikeuksiin laskeutuessaan vuorelta. Kyseessä oli Bowien sairastuminen.

Hintsa ja Bowie kuuluivat suurempaan kiipeilyryhmään, joka oli liikkeellä 8 000 metrin korkuisella Broad Peak -vuorella. Vuori sijaitsee Pakistanin, Intian ja Kiinan raja-alueella Karakoramissa.

Hintsa kertoo Instragram-päivityksessään olevansa kunnossa. Hintsa kirjoittaa, että hän pystyi itse kävelemään, kun Pakistanin armeija saapui paikalle.

”Nämä pilotit ovat todellakin maailman parhaita ja voin kertoa, että Don [Donald Bowie] on hyvin kiitollinen, että he saivat hänet hoitoon keuhkokuumeensa takia.”

Hintsa ei kuitenkaan ollut päivityksen mukaan tarpeeksi hyvässä kunnossa kiipeämään huipulle saakka yskän ja esimerkiksi rinta- ja selkäkipujen takia. Päätös keskeyttämisestä oli vaikea, hän kirjoittaa.

HS kertoi Hintsan vuorikiipeilyharrastuksesta laajassa artikkelissa viime huhtikuussa.

Bowie kertoo Instagram-päivityksessään, että hän oli koko kiipeilymatkan aikana kärsinyt yhä pahenevasta yskästä. Lopulta Bowie päätti keskeyttää kiipeilyn, erota retkikunnasta ja hakea lääkinnällistä apua. Perusleiriin palattuaan Bowie oli ottanut yhteyttä vakuutusyhtiöönsä ja selittänyt tilanteen.

”He lähettivät välittömästi helikopterin ja siirsivät minut pois”, hän kertoo Instagramissa.

Bowie kertoo olevansa sairaalassa, jossa tutkimukset vahvistivat hänen kärsineen jo jonkin aikaa keuhkokuumeesta. Hän itse oli luullut, että kyse oli keuhkoputkentulehduksesta.

Bowien mukaan myös Lotta Hintsa oli ilmoittanut keskeyttävänsä kiipeilyurakan kurjien sääolojen takia. Hintsa oli myös luvannut välittää jatkotietoa tilanteesta omalla Instagram-tilillään.

Myös Hintsa on aikaisemmin julkaissut omalla Instagram-tilillään kuvia vuorelta.

Kaikkien aikojen kovakuntoisin Miss Suomi: äärimmäisen raskas treeni voi pelastaa Lotta Näkyvän hengen

Seuraa uutisia tästä aiheesta