Koronaviruksen uhriluku nousi Kiinassa yli sadalla, sairastuneita on yli 40 000 - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Koronaviruksen uhriluku nousi Kiinassa yli sadalla, sairastuneita on yli 40 000

Hongkongissa ilmestyvä South China Morning Post -lehti kirjoittaa, että noin 6 500 sairastuneen tila on vakava.

Ihmisiä kävelemässä Shanghain rautatieasemalla kasvosuojukset naamallaan. Kuva: ALY SONG / Reuters

Julkaistu: 10.2. 5:25, Päivitetty 10.2. 12:52

Kiinassa koronavirukseen kuolleiden määrä on noussut eilisestä lähes sadalla, kertovat Kiinan viranomaiset. Kuolleita on nyt Kiinassa yhteensä ainakin 908.

Maassa on todettu yhteensä yli 40 000 tartuntaa. Uusia tartuntoja on koko maassa vahvistettu eilisestä yli 3 000. Hongkongissa ilmestyvä South China Morning Post -lehti kirjoittaa, että noin 6 500 sairastuneen tila on vakava.

Suurin osa tartunnoista on Hubein maakunnassa, jossa virus lähti leviämään joulukuun lopussa.

Koronaviruksen tiedetään tappaneen kaksi ihmistä Kiinan ulkopuolella.

Sunnuntaina kerrottiin, että uuteen koronavirukseen on kuollut enemmän ihmisiä kuin vuosina 2002–2003 levinneeseen sars-virukseen. Sars tappoi koko maailmassa 774 ihmistä. Manner-Kiinassa sarsiin kuoli 349 ihmistä.

Koronaviruksen uskotaan lähteneen leviämään Wuhanin kaupungissa Hubeissa sijaitsevalta torilta, jolla oli myynnissä villieläimiä. Viruksen leviämisen seurauksena Kiina on päätynyt eristämään kokonaisia kaupunkeja.

Japanin Jokohamassa eristyksissä olevalla Diamond Princess -risteilyaluksella on todettu 66 uutta koronavirustartuntaa, kertoo uutistoimisto Reuters. Laivalla on todettu yhteensä 135 tartuntaa, Reuters kertoo. Aluksella on yhteensä noin 3 700 ihmistä.

Uusista tartunnan saaneista 45 on japanilaisia ja 11 amerikkalaisia.

Helmikuun 3. päivänä Jokohamaan saapunut laiva asetettiin kahden viikon karanteeniin sen jälkeen, kun laivalla aikaisemmin olleella matkustajalla todettiin virustartunta Hongkongissa. Mies oli ehtinyt poistua risteilijältä.

Maan hallintoa on arvosteltu kriisin hoitamisesta. Kiukku on voimistunut varsinkin sen jälkeen, kun viruksesta varoittanut lääkäri Li Wenliang kuoli siihen aiemmin tällä viikolla saatuaan tartunnan potilaaltaan. Li joutui Kiinan viranomaisten silmätikuksi lähetettyään joulukuussa kiinalaisessa Weibo-viestisovelluksessa lääkäriryhmään viestin, jossa varoitti viruksen leviämisestä.

Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus varoitti virukseen liittyvästä, tarkoituksellisen harhaanjohtavasta tiedosta. Pääjohtajan mukaan väärien tietojen levittäminen tekee terveydenhuollon työntekijöiden työstä entistä hankalampaa.

”Vastassamme ei ole vain virus vaan myös trolleja ja salaliittoteoreetikkoja, jotka levittävät väärää tietoa ja horjuttavat ponnisteluja viruksen leviämistä vastaan”, Tedros sanoi.

Kiinassa korona­virukseen on sairastunut yli 31 000 ihmistä, Japanissa eristyksissä olevalla risteilyaluksella todettiin yli 40 uutta tartuntaa

Miten Ruotsin-laivalla toimittaisiin, jos laivalla epäiltäisiin koronavirusta?

”USA, auta meitä” – Liki 4 000 ihmistä laitettiin koronakaranteeniin luksusristeilijälle, ja nyt brittimiehen nettilivet paljastavat karun arjen

Seuraa uutisia tästä aiheesta