Risteilystä tuli parin viikon koronakaranteeni, vaikka kukaan ei ole sairas – vasta Kambodža suostui ottamaan laivan vastaan - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Risteilystä tuli parin viikon koronakaranteeni, vaikka kukaan ei ole sairas – vasta Kambodža suostui ottamaan laivan vastaan

Westerdamia ja sen matkustajia ei ole toistaiseksi päästetty mihinkään maahan viruspelkojen vuoksi.

Julkaistu: 12.2. 12:48, Päivitetty 12.2. 13:45

Holland America Linen risteilylle helmikuun alussa lähteneet matkustajat osasivat odottaa ikimuistoista matkaa, mutta ei sellaista, mitä turistit ovat saaneet todellisuudessa kokea.

Westerdam-risteilyalus kun on joutunut koronakaranteeniin, eikä mikään maa ole päästänyt alusta satamiinsa. Näin siitä huolimatta, ettei laivalla ole todettu yhtään koronavirustapausta. Laivalla on 1 455 matkustajaa ja 802 miehistön jäsentä.

Risteilyllä laivan oli tarkoitus pysähtyä viidessä japanilaisessa satamassa, mutta Japani epäsi Westerdamin tulon. Myös Taiwan, Filippiinit, Guam ja Thaimaa ovat estäneet matkustajien maihinnousun.

Nyt toiveissa on, että Westerdam pääsisi vihdoin rantautumaan Kambodžaan torstaina. Laivayhtiön mukaan matkustajat saavat rahansa täysimääräisenä takaisin. Holland America myös maksaa turistien lennot Phnom Penhistä kotimaihinsa.

”Kiitämme matkustajia ja Westerdamin henkilökuntaa sekä heidän rakkaimpiaan heidän kärsivällisyydestä näinä erikoisina aikoina”, Holland America Line kertoi tiedotteessaan.

Westerdam ei suinkaan ole ainoa suuri alus, joka on joutunut karanteeniin. Esimerkiksi Japanin Jokohamassa asetettiin Diamond Princess -risteilyalus ja sen kuljettamat 3 700 henkeä karanteeniin.

Westerdamin matkustajat ovat yrittäneet tappaa aikaansa eri tavoilla. Esimerkiksi amerikkalainen Christina Kerby kertoi opetelleensa pyyheliinojen koristeellista taittelua. Hän on kertonut kokemuksistaan humoristiseen sävyyn Twitterissä.

”Tässä olisi science fiction -juoni tarjolla: Globaali epidemia tappaa maapallon väestön, ja yhdellä aluksella olevien ihmisten tulee uudelleen asuttaa Maa. Laiva kun on ainoa turvallinen paikka planeetalla”, Kerby kirjoitti.

Seuraa uutisia tästä aiheesta