Ulkomaat

Yli 700 ihmistä määrätty Venäjällä sairaalaan koronavirus­epäilyn takia – Paostaan karanteenista Instagramissa kertonut nainen herätti laajaa huomiota

Viranomaisten mukaan Venäjällä on tähän mennessä löytynyt kaksi koronavirustartuntaa. Molemmat viruksen saaneet pääsivät tällä viikolla sairaalasta.

Moskova

Uutiset koronavirus­karanteenista karanneista ovat herättäneet Venäjällä viime päivinä laajaa huomiota.

Eniten on keskusteltu pietarilaisesta Alla-nimisestä naisesta, joka sanoo poistuneensa sairaalasta salaa viime viikon perjantaina. Pietarilainen uutissivusto Fontanka on jo kutsunut häntä ”Venäjän Sarah Connoriksi” The Terminator -elokuvasarjan henkilön mukaan.

Keskiviikkona julki tuli myös laulu Allan kunniaksi. Sen esitti kaksi nuorta naista, jotka kertoivat olevansa eristyksissä samassa sairaalassa. Laulun, joka on versio vanhasta hitistä, voi katsoa Fontankan sivuilta.

Alla kertoi paostaan aluksi Instagramissa julkaisemallaan videolla. Tiistaina hän sanoi Fontankalle saaneensa eristyshuoneen sähkölukon auki, koska oli opiskellut yliopistossa luonnontieteitä.

Hänen mukaansa lääkärit olivat kertoneet hänen olevan terve, mutta määränneet silti pysymään karanteenissa. Se kariutti muun muassa Suomen-matkan, hän kertoi Fontankalle jo viime viikolla.

Viime viikolla kerrottiin myös samaralaisesta raskaana olevasta naisesta, joka pakeni karanteeniin määrätyn poikansa kanssa sairaalan ikkunasta. Sanomalehti Komsomolskaja Pravdan mukaan tapauksesta internetissä levitetty valheellinen video ehti aiheuttaa kaupungissa paniikkia ennen kuin viranomaiset kertoivat naisen ja lapsen olevan terveitä.

Venäjän viranomaiset aloittivat 31. joulukuuta erityistarkkailun koronaviruksen vuoksi. Erityisesti on seurattu Kiinasta palanneita.


Myös sekä Samarassa karanteenista paenneet äiti ja poika sekä pietarilaisnainen olivat lomailleet äskettäin Kiinassa Hainanin saarella. Vähän matkan jälkeen samaralaispoika sai yskän sekä kuumetta ja pietarilaisnainen kurkkukivun.

Venäjän terveysviraston johtaja Anna Popova sanoi maanantaina uutistoimisto Interfaxin mukaan, että sen jälkeen seurannassa on ollut yli 20 000 ihmistä. Heistä noin 6 000 on ollut kiinalaisia.

Popovan mukaan sairaalaan on passitettu Venäjällä yhteensä 769 ihmistä. Fontanka kertoi tiistaina, että Pietarissa sairaalaan on määrätty yhteensä noin 100 ihmistä.

Venäjän sosiaalisessa mediassa on levinnyt laajalti kuvia karanteenipaikkojen karuista oloista. Lääkärit ovat moittineet varsinkin pietarilaisnaisen poistumista, mutta juristit ovat erimielisiä eristyksen pakollisuudesta, jos virusta ei ole.

Viranomaisten mukaan koronavirustartuntoja on Venäjällä löydetty tähän mennessä kaksi, molemmat Kiinan kansalaisilta. Uutistoimisto Ria Novostin mukaan heistä toinen pääsi sairaalasta tiistaina ja toinen keskiviikkona.

Koronavirus on saanut Venäjällä paljon huomiota. Venäjällä ja Kiinalla on yli 4 000 kilometriä yhteistä rajaa, ja Venäjä on kiinalaisten suosima matkakohde.

Samaran lisäksi muuallakin maassa on ollut pieniä paniikkeja. Tšeljabinskissä paikalliset pakottivat viranomaiset etsimään uusia karanteenipaikkoja muun muassa sulkemalla teitä.

Moskovassa taas nuorukainen sai kuukauden huliganismituomion esitettyään metrossa saaneensa koronaviruksen aiheuttaman sairauskohtauksen.

Venäjällä on myös seurattu viruksen vaikutusta öljyn hintaan, joka on Venäjän taloudelle tärkeä.

Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Moni säilyttää vihanneksia ja hedelmiä väärin, ja se voi johtaa turhaan hävikkiin – asiantuntija kertoo helpot korjausliikkeet

   Tilaajille
  2. 2

   Sars-selviytyjä kertoo, miten nyt välttelee koronavirusta – Alex Lamilla on ainakin kymmenen käytännön keinoa

  3. 3

   Myrsky kaatoi puita ja sai jokia tulvimaan pelloille, parituhatta taloutta vielä ilman sähköjä

  4. 4

   Unohdettu idylli rapistuu Sellon varjossa: Puutalojen pihapiiri tyhjeni yllättäen, vaikka tontti on keskellä Leppävaaraa

  5. 5

   Masennuksesta kerrotaan sankaritarinaa, joka kuvaa todellista toipumista huonosti

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  2. 2

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  3. 3

   Jenny Nyman alkoi ostaa, remontoida ja myydä asuntoja pari vuotta sitten – nyt työn alla on kuudes asunto

   Tilaajille
  4. 4

   Poliisi: Kadoksissa ollut Miikka Leinonen löytyi kuolleena Rajasaaren edustalta Helsingissä

  5. 5

   Black Sabbathin esikoisalbumin kuuluisassa kansikuvassa poseeraavan naisen henkilöllisyys paljastui viimein – Mutta piilotteliko hän todella kissaa takkinsa alla?

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Jopa 70 prosenttia suomalaisista syö liian vähän hiilihydraatteja – asiantuntija kertoo yllättävät merkit, joista tunnistat hiilarivajeen

   Tilaajille
  2. 2

   HS vietti vuorokauden Helsingin maineikkaimmalla huolto­asemalla, ja kello 1.06 pöytään nukahti työntekijöille tuttu mies

   Tilaajille
  3. 3

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  4. 4

   Huippuharpisti Emmanuel Ceysson osaa kertoa muusikoille, miten kilpailut voitetaan – Suomalaisille hän on ”ranskan­peruna”, ja syy siihen on puoliso Antti Holma

   Tilaajille
  5. 5

   Kun ikuisesti reipas uupuu, kukaan ei huomaa – On väärin luulla, että jokainen pystyy pyytämään apua

  6. Näytä lisää