Italian ex-sisäministeri Matteo Salvini joutumassa oikeuteen, parlamentti poisti syytesuojan - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Italian ex-sisäministeri Matteo Salvini joutumassa oikeuteen, parlamentti poisti syytesuojan

Päätös syytesuojan poistamisesta oli odotettu, ja Salvini itsekin sanoi haluavansa oikeuden eteen.

Italian parlamentin ylähuone eli senaatti hyväksyi Matteo Salvinin syytesuojan poistamisen keskiviikkona 12. helmikuuta. Kuva: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

Julkaistu: 12.2. 18:14

Italian ex-sisäministeri Matteo Salvini joutuu oikeuteen. Italian parlamentin ylähuone, senaatti, hyväksyi Salvinin syytesuojan poistamisen keskiviikkona. Päätös oli odotettu, ja Salvini itsekin sanoi haluavansa oikeuden eteen.

”Jos mies ei ole valmis taistelemaan aatteidensa puolesta, joko hänen aatteensa tai hän itse ovat arvottomia”, Salvini kirjoitti Facebookissa siteeraten fasistisympatioistaan tunnettua amerikkalaisrunoilija Ezra Poundia.

Käsittely koskee heinäkuun tapahtumia. Tuolloin Salvini esti Välimereltä pakolaisia pelastanutta alusta rantautumasta Sisiliaan. Laiva joutui olemaan merellä useita päiviä ja pääsi satamaan vasta sen jälkeen, kun muut EU-maat olivat lupautuneet ottamaan vastaan sen kuljettamat ihmiset. Aluksella oli pitkälti toista sataa ihmistä.

Koska oikeudenkäynnit Italiassa etenevät hitaasti, Salvini ei ole saamassa mahdollista tuomiotaan vielä pitkään aikaan. Tämän lisäksi hän voi vielä valittaa päätöksestä ylempiin oikeusistuimiin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta