Ulkomaat

Amsterdamin pormestari yrittää suitsia kannabiksen perässä tulevia turisti­massoja vetoamalla uuteen tutkimukseen

Kolmasosa Amsterdamissa vierailleista briteistä kertoi kannabiskahviloiden olevan pääsyy tulla kaupunkiin, kertoo kaupungin tutkimus.

Hollannin pääkaupungin Amsterdamin pormestari Femke Halsema haluaisi kieltää kannabiksen myynnin ulkomaalaisille turisteille.

Halsema vetosi hiljattain julkaistuun tutkimukseen, jonka mukaan kolmasosa ulkomaisista turisteista ja 40 prosenttia brittiläisistä turisteista vierailisi kaupungissa epätodennäköisemmin uudelleen, jos he eivät voisi ostaa kannabista, kertoo brittilehti The Guardian.

The Guardianin mukaan Halsema lähetti tutkimuksen kaupungin päättäjille samalla, kun hän kertoi haluavansa tutkia mahdollisuutta kieltää kannabiksen myynti turisteille.


Halsema haluaisi rauhoittaa erityisesti kaupungin keskustan punaisten lyhtyjen aluetta, jossa massiiviset turistilaumat häiritsevät paikallisten arkea.

Lue lisää: Turistien sikailu ja rehottava ihmiskauppa on Amsterdamin uudelle pormestarille liikaa, ja siksi punaisten lyhtyjen alueen on muututtava

Kaupungin tekemän tutkimuksen mukaan 11 prosenttia turisteista ei koskaan tulisi takaisin Amsterdamiin, jos kannabiksen myynti kiellettäisiin. Brittivierailijoista kolmasosa kertoi kannabiskahviloiden olevan pääsyy tulla kaupunkiin.

Kannabis on periaatteessa laitonta Alankomaissa, mutta viittä grammaa pienempien kannabismäärien hallussapito ei ole rangaistavaa. Kannabiskahvilat saavat siis myydä kannabista, mutta huumeen tuottaminen on laitonta. Kahviloiden on ostettava huumeet laittomasti diilereiltä, joilla on monesti yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Viime vuonna Amsterdam kielsi opastetut turistikierrokset punaisten lyhtyjen alueella. Kaupunginhallitus ilmoitti torstaina, että kielto astuu virallisesti voimaan huhtikuun alussa. Kielto koskee kaikkia kaupungin alueita, joissa seksityöläiset istuvat ikkunoissa.

Amsterdam on suosittu turistikohde. Noin miljoonan asukkaan kaupungissa käy vuosittain yli 17 miljoonaa matkailijaa, The Guardian kirjoittaa.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Onko koronavirus lähestymässä käänne­kohtaansa? Suomalais­professori uskoo tämän viikon olevan ratkaiseva

  2. 2

   Diplomi-insinööri Sonja Heikkilä yllyttää luopumaan yksityisautoista ja ennustaa, mitä Helsingin liikenteeseen seuraavaksi tupsahtaa – ”Iskevät kunnolla noin viidessä vuodessa”

  3. 3

   Asiakas meni 50 euron hammas­tarkastukseen ja sai liki 200 euron laskun – Hammas­lääkäri­asemien toiminta poikii valituksia

   Tilaajille
  4. 4

   ”Ole leidi, he sanoivat” -video lähti viraaliksi, sillä siinä sanotaan ääneen ne sadat vaatimukset joita naiset saavat kuulla päivittäin, ja se on upea

  5. 5

   Hotelli Tornin 11. kerroksessa oli huone, jonne asiakkailla ei ollut asiaa – Sinne piilotettua kätköä suojeltiin salaisella hälytysnapilla

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläinen demaripoliitikko saa syytteen petoksesta: ”En tiedä asiasta mitään”

  2. 2

   Jasper Pääkkönen näytteli pääroolia 22 miljoonaa euroa maksaneessa tv-sarjan pilotissa, jota kukaan ei tule näkemään: ”Tuntuu raadolliselta ja rajulta”

   Tilaajille
  3. 3

   Peter Nygård päätti hiljaisuutensa raiskausväitteistä

  4. 4

   Tällainen on dash-ruokavalio, joka edistää terveyttä monipuolisesti – Sitä voi suositella ”ihan kaikille”, sanoo asiantuntija

   Tilaajille
  5. 5

   Koronavirus vaati Italiassa seitsemännen kuolon­uhrin, tartunnan saaneita yli 200 – Milanolais­hotellin virkailija HS:lle: ”Nyt lähtee yli 200 euron huone kahdeksalla­kympillä”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  5. 5

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  6. Näytä lisää