Maailman rikkain mies Jeff Bezos lahjoittaa 10 miljardia dollaria ilmaston­muutoksen vastaiseen toimintaan - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Maailman rikkain mies Jeff Bezos lahjoittaa 10 miljardia dollaria ilmaston­muutoksen vastaiseen toimintaan

Jeff Bezosia on arvosteltu siitä, ettei hän ole osallistunut hyväntekeväisyyteen yhtä innokkaasti kuin monet muut miljardöörit.

Jezz Bezosin säätiö alkaa jakaa rahaa ilmaston hyväksi tehtävään työhön jo ensi kesänä. Kuva: Joshua Roberts / Reuters

Julkaistu: 17.2. 23:07

Verkkokauppa Amazonin perustaja ja toimitusjohtaja Jeff Bezos antaa kymmenen miljardia dollaria eli noin 9,2 miljardia euroa ilmastonmuutoksen vastaiseen toimintaan. Bezos kertoi asiasta maanantaina Instagramissa.

Maailman rikkain mies kertoo lahjoittavansa rahaa tutkijoiden ja aktivistien sekä muiden ilmaston puolesta toimivien ryhmien käyttöön. Tarkoitusta varten perustettu Earth Fund -säätiö alkaa Bezosin mukaan jakaa rahaa jo ensi kesänä.

”Ilmastonmuutos on suurin uhka planeetallemme. Haluan työskennellä yhteistyössä muiden kanssa vahvistaaksemme jo tunnettuja tapoja ja löytääksemme uusia keinoja taistelussa ilmastonmuutoksen tuhoisaa vaikutusta vastaan”, miljardööri toteaa Instagramissa.

Lahjoitussumma vastaa lähes kahdeksaa prosenttia Bezosin omaisuudesta, jonka arvioidaan olevan yli 130 miljardin dollarin suuruinen. Omaisuudellaan Bezos on maailman rikkain mies.

Jotkin Amazonin työntekijät ovat vaatineet Bezosia osallistumaan ilmaston hyväksi tehtävään työhön entistä enemmän. Maanantaina julkistettu lahjoitus on Bezosin toistaiseksi suurin panostus hyväntekeväisyyteen. Aiemmin hän on antanut rahaa muun muassa kodittomien perheiden ja koulujen hyväksi.