Venäläistaiteilija sai syytteen seksivideon levittämisestä Pariisin pormestariehdokkaasta, kertoo taiteilijan asianajaja - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Venäläistaiteilija sai syytteen seksivideon levittämisestä Pariisin pormestariehdokkaasta, kertoo taiteilijan asianajaja

Presidentti Emmanuel Macronin tukema pormestariehdokas luopui ehdokkuudestaan sen jälkeen, kun venäläistaiteilija Pjotr Pavlenskin vuotama video nousi julkisuuteen.

Venäläistaiteilija Pjotr Pavlenski, joka on kertonut olevansa videon vuotamisen takana, pidätettiin viime viikolla epäiltynä väkivallanteosta. Kuva: Lionel Bonaventure / AFP

Julkaistu: 18.2. 21:25

Pariisin pormestariehdokkaasta seksivideon vuotanut venäläistaiteilija on saanut syytteen roolistaan videon levittämisessä, kertoi taiteilijan asianajaja tiistaina uutistoimisto AFP:n mukaan. Myös Pjotr Pavlenski -nimisen taiteilijan naisystävä Alexandra de Taddeo on uutistoimiston mukaan saanut syytteen liittyen videovuotoon. Häntä syytetään yksityisyyden loukkaamisesta, kertoo AFP.

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin Pariisin pormestariksi tukema ehdokas Benjamin Griveaux luopui perjantaina pormestariehdokkuudestaan sen jälkeen, kun sosiaaliseen mediaan oli vuodettu seksivideo. Videolla esiintyy masturboiva mies, jonka on kerrottu olevan Griveaux, ja tekstikaappauksia tekstiviesteistä, jotka tekstien perusteella on lähettänyt entinen hallituksen tiedottaja.

Venäläinen taiteilija Pjotr Pavlenski on kertonut olevansa vuodon takana. Hän on kertonut syyksi sen, että häntä ärsytti Griveaux’n tekopyhyys.

Pavlenski pidätettiin viime viikolla. AFP kertoi tällöin, ettei pidätys kuitenkaan liittynyt seksivideon vuotamiseen, vaan häntä kuulusteltiin uutistoimiston mukaan epäillystä 31. joulukuuta tapahtuneesta väkivallanteosta.

Pariisin syyttäjänvirasto kertoi myöhemmin, että myös De Taddeo pidätettiin muun muassa yksityisyyden loukkaamiseen liittyvän syyn perusteella. Häntä epäiltiin videon vastaanottamisesta. Hänet vapautettiin tiistaina.

Performanssitaiteellaan huomiota herättänyt Pavlenski sai Ranskalta turvapaikan poliittisten syiden perusteella vuonna 2017.

Pariisin pormestari­ehdokkaasta seksi­videon vuotanut venäläis­taiteilija pidätettiin väki­vallan­teosta epäiltynä

Seuraa uutisia tästä aiheesta