Ainakin neljätoista kuollut ja satoja sairaalassa salaperäisen kaasumyrkytyksen vuoksi Pakistanissa - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Ainakin neljätoista kuollut ja satoja sairaalassa salaperäisen kaasumyrkytyksen vuoksi Pakistanissa

Paikallinen tutkimuslaitos epäilee myrkyllisen pölyn nousseen satamassa puretusta soijalastista.

Julkaistu: 18.2. 21:39

Sunnuntai-iltana alkanut, salaperäinen kaasuvuoto oli tiistai-iltaan mennessä vaatinut ainakin 14 ihmisen hengen Pakistanin suurimmassa satamakaupungissa Karachissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Sairaaloihin on tuotu noin 400 myrkytysoireita saanutta potilasta. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan oireet ovat hengenahdistusta, silmien kirvelyä ja vuotoa, yskää ja kurkkukipua.

Kaikki myrkytystapaukset ovat peräisin sataman läheisyydessä sijaitsevalta Keamarin alueelta. Pakistan Today -lehden mukaan epäilyt suuntautuivat tiistai-iltana Yhdysvalloista tuotuun soijalastiin, jota purettiin satamassa.

Paikallisen yliopiston yhteydessä toimivan kemiallis-biologisen tutkimuslaitoksen ICCBS:n johtajan, tohtori Muhammad Aqbal Choudharyn mukaan laitoksen mittaukset osoittavat potilaiden hengittäneen soijapölyä.

Kaupungin johto ilmoitti tiedotustilaisuudessa tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa, ettei kaasun alkuperää tiedetä ja että kaikki vaihtoehdot ovat avoinna. Sataman edustajat kiistivät väitteet soijapölystä ja huomauttivat, että oireita esiintyi jo ennen lastin purkamista ja että sataman työntekijöille ei ole ollut oireita.

Tiistaisten mittaustulosten mukaan Keamarin alueen ilmassa on runsaasti rikkidioksidia ja rikkivetyä, kertoo pakistanilainen Samaa-televisiokanava.

Seuraa uutisia tästä aiheesta