Herttuapari Harryn ja Meghanin kuninkaalliset velvollisuudet päättyvät maaliskuun lopussa - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Herttuapari Harryn ja Meghanin kuninkaalliset velvollisuudet päättyvät maaliskuun lopussa

Liiketoiminnassaan pari saattaa menettää oikeuden käyttää ”kuninkaallinen” -sanaa.

Meghan ja Harry -aiheisia tuotteita myynnissä Buckinghamin palatsin läheisessä matkamuistomyymälässä Lontoossa tammikuussa. Kuva: HENRY NICHOLLS / Reuters

Julkaistu: 19.2. 15:03, Päivitetty 19.2. 19:03

Sussexin herttua Harry ja herttuatar Meghan vapautuvat kuninkaallisista velvollisuuksistaan 31. maaliskuuta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Parilla ei 1. huhtikuuta lähtien ole enää toimistoa Buckinghamin palatsissa Lontoossa. Huhtikuusta lähtien heidän työasiansa Britanniassa hoituvat säätiön kautta.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että hovin mukaan tilannetta voidaan tarkastella uudestaan vuoden kuluttua.

Ennen vetäytymistään kuninkaallisista velvollisuuksistaan Harry ja Meghan nähdään vielä helmi- ja maaliskuussa yhteensä kuudessa edustustehtävässä Britanniassa, pariskunnan edustaja sanoo. Myös virallisten velvollisuuksien loputtua pariskunnan on tarkoitus käydä Britanniassa ”säännöllisesti”.

Brittiläisen Skynews-uutissivuston mukaan prinssi Harry on mukana esimerkiksi John Bon Jovin hyväntekeväisyystarkoituksessa järjestettävässä levytystilaisuudessa, ja Meghan puolestaan osallistuu kansainvälisen Naisten päivän tapahtumiin. Lisäksi pariskunta nähdään musiikki- ja palkintojenjakotilaisuuksissa.

Viimeisen kerran Harry ja Meghan edustavat kuninkaallisen perheen kanssa 9. maaliskuuta Westminster Abbeyssä vuosittain pidettävässä Commonwealth Service -tilaisuudessa.

Britannian kuninkaallinen perhe on myös aloittanut keskustelut Harryn ja Meghanin kanssa ”kuninkaallinen” eli ”royal” -sanan käytöstä heidän tuotteissaan.

Keskustelujen taustalla on pariskunnan päätös vetäytyä hovin ytimestä ja muuttaa asumaan Kanadaan. Jo aiemmin he luopuivat oikeudesta edustaa virallisesti kuningatarta, jolloin he eivät saa käyttää etuliitettä ”hänen kuninkaallinen korkeutensa”.

Herttuapari Harry ja Meghan avasivat tammikuussa Sussex Royal -verkkosivun, jossa vastataan yleisimpiin parin tulevaisuutta koskeviin kysymyksiin. Kyseessä on rekisteröity tuotemerkki, joka koskee noin sataa tuotetta.

Sanalla ”royal” on siis iso merkitys heidän tuotemerkissään, ja sen menettäminen saattaa johtaa koko liiketoimintaidean romuttumiseen. Meghan ja Harry pyrkivät taloudelliseen itsenäisyyteen, koska heiltä loppuu julkinen rahoitus.

Harry ja Meghan perustivat oman tuotemerkin – Kuinka arvokas on hovin jättävien kuninkaallisten brändi?

Seuraa uutisia tästä aiheesta