Kanadassa kaoottinen ketju­kolari, jossa mukana jopa 200 ajo­neuvoa: Kaksi ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kun autoja pusertui miltei levyksi - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Kanadassa kaoottinen ketju­kolari, jossa mukana jopa 200 ajo­neuvoa: Kaksi ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kun autoja pusertui miltei levyksi

Joelta puhaltanut lumi oli heikentänyt näkyvyttä ennen onnettomuutta.

Keskiviikon valtava ketjukolari tapahtui Saint Lawrence -joen rantatiellä La Prairien alueella Montrealissa.

Keskiviikon valtava ketjukolari tapahtui Saint Lawrence -joen rantatiellä La Prairien alueella Montrealissa. Kuva: Paul Chiasson / The Canadian Press

Julkaistu: 20.2. 11:36, Päivitetty 20.2. 12:29

Kaksi ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui jopa parinsadan ajoneuvon ketjukolarissa Montrealin laitamilla Kanadassa. Onnettomuus sattui keskiviikkona puoliltapäivin paikallista aikaa eli alkuillasta Suomen aikaa. Lumiset olosuhteet vaikuttivat onnettomuuden syntyyn, ja tapaus sulki valtaväylän.

Asiasta kertovat kanadalaiset uutiskanavat CBC ja CTV. Paikalta kuvatuissa videoissa näkyy miltei levyksi rutistuneita autoja. Poliisin mukaan kolarissa oli mukana yli kymmenen kuorma-autoa ja ainakin 75 ajoneuvoa piti hinata pois.

Sää oli kirkas ja Quebecin osavaltion liikenneministerin mukaan tie oli vastikään aurattu lumesta. Tie oli kuitenkin liukas, ja osa ketjukolariin joutuneista kuljettajista kertoi CTV:lle, että voimakkaat tuulet olivat puhaltaneet lunta ajoradalle Saint Lawrencen joelta, mikä oli heikentänyt näkyvyyttä pahasti.

Yhdysvaltalainen turisti Spencer Jacob todisti ilmeisesti ketjukolarin alkupistettä. Hänen seurueensa oli pysäyttänyt autonsa tienvarteen hyvin pian ajettuaan liittymästä valtaväylälle, koska näkyvyys muuttui niin huonoksi. He soittivat tilanteesta poliisille. Hetken kuluttua paikalle saapui ambulanssi. Toinen auto kolaroi ambulanssiin, jumiin jääneet autot tukkivat tien ja panivat ketjukolarin alulle.

”Sillä hetkellä, ajattelimme, että ’tämä on paha juttu’ ja meidän pitää päästä ulos autosta. Ovemme painautuivat lumeen, joten meidän piti kavuta ulos ikkunoista ja juosta lumipenkan päälle. Sitten vain katselimme”, Jacob kertoi CTV:lle.

Hänen mukaansa yrityksistä varoittaa takana tulevia autoilijoita ei ollut apua huonon näkyvyyden takia.

Jotkut ketjukolariin joutuneista autoista musertuivat pahoin.

Jotkut ketjukolariin joutuneista autoista musertuivat pahoin. Kuva: Paul Chiasson / The Canadian Press

Kaaos ulottui CTV:n mukaan kilometrin taaksepäin. Palokunnan piti käyttää hydraulisia leikkureita ainakin yhdeksään ajoneuvoon saadakseen ihmisiä ulos.

Kaksi ihmistä kuoli autoihinsa, osin koska vaurioituneesta säiliöautosta oli valunut dieseliä tielle, mikä haittasi pelastushenkilökunnan pääsyä paikalle.

CBC:n mukaan ketjukolarin keulilla oli säiliöauton lisäksi koulubussi, mutta yksikään sen matkustajista ei loukkaantunut.

Seuraa uutisia tästä aiheesta