Etelä-Korean neljänneksi suurin kaupunki autioitui, kun suuri joukko ihmisiä altistui korona­virukselle paikallisessa kirkossa - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Etelä-Korean neljänneksi suurin kaupunki autioitui, kun suuri joukko ihmisiä altistui korona­virukselle paikallisessa kirkossa

Kaupungissa ja sen liepeillä on todettu tähän mennessä 49 koronavirustapausta. Maassa on kuollut virukseen toistaiseksi yksi ihminen.

Terveysviranomaiset puhdistivat katua tartuntapesäkkeeksi epäillyn kirkon edessä.

Terveysviranomaiset puhdistivat katua tartuntapesäkkeeksi epäillyn kirkon edessä. Kuva: Daegu Metropolitan City Namgu / AFP

Julkaistu: 20.2. 13:24, Päivitetty 20.2. 15:11

Etelä-Korean Daegun kaupungin kadut ovat hiljentyneet koronavirusepidemian vuoksi, kertoo uutistoimisto Reuters. Maan terveysviranomaiset raportoivat, että Daegun kaupungissa on kahden päivän aikana todettu 49 koronavirustartuntaa. Yhteensä Etelä-Koreassa todettuja tartuntoja on raportoitu 104, ja virukseen on toistaiseksi kuollut yksi ihminen.

Daegun tartuntatapaukset ovat viranomaisten mukaan saaneet alkunsa paikallisen kirkon seremoniassa, jossa noin tuhat ihmistä altistui tartunnalle. Joukossa oli yksi koronavirukseen sairastunut. Kaupungin pormestari on tiedottanut, että ainakin 90:llä seremoniaan osallistuneella on todettu koronaviruksen oireita, mutta vahvistettuja tartuntoja on vähemmän.

Terveysviranomaiset puhdistivat kirkon edustaa Daegussa torstaina.

Terveysviranomaiset puhdistivat kirkon edustaa Daegussa torstaina. Kuva: YONHAP / AFP

Daegu on Etelä-Korean neljänneksi suurin kaupunki, jossa asuu 2,5 miljoonaa ihmistä. Daegu sijaitsee maan kaakkoisosassa, noin 250 kilometrin päässä pääkaupunki Soulista. Maan puolustusministeriö on kieltänyt paikallisia sotilaita lähtemästä Daegun tukikohdasta. Myös Yhdysvallat on antanut samankaltaiset ohjeet omille sotilailleen Daegussa sijaitsevaan tukikohtaan.

Viranomaiset ovat suositelleet kaupungin asukkaita pysymään sisätiloissa, ja paikalliset ovat verranneet kaupungin tilannetta sosiaalisessa mediassa katastrofielokuviin. Epidemian lähtöpaikaksi arvioitu kirkko on suljettu.

Maailman terveysjärjestö WHO tiedotti olevansa tiiviissä yhteydessä Etelä-Korean viranomaisten kanssa Daegussa laajalle levinneen viruksen takia.

Kiinassa uusien koronavirustartuntojen määrä on ollut laskussa. Keskiviikkona maan viranomaiset tiedottivat, että tartuntoja oli todettu vain 394, kun edellisenä päivänä tiistaina uusia tartuntoja todettiin 1 749. Yhteensä Kiinassa koronavirukseen on sairastunut viranomaisten mukaan 74 576 ihmistä. Virukseen on kuollut Kiinassa 2 118 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Torstaina uusia kuolemantapauksia raportoitiin 114.

Uusien tartuntatapausten määrän laskuun on vaikuttanut se, että Hubein maakunnassa koronaviruksen diagnoosikriteerit muuttuivat.

Koronaviruksen tutkimista yritettiin nopeuttaa potilaiden tietokonetomografialla, jonka avulla voidaan todeta muun muassa keuhkoinfektioita. Uusi tutkimusmetodi lisäsi epäiltyjen koronavirustartuntojen määrää, mutta sen avulla ei pystytty kaikkien epäiltyjen tapausten kohdalla varmistumaan tartunnasta. Testauksessa palattiin keskiviikkona käyttämään hitaampaa nukleiinihappotestiä.

HS-analyysi: Aseellinen wc-paperiryöstö kertoo epäluottamuksesta, johon Hongkong on uponnut

Sars-selviytyjä kertoo, miten nyt välttelee koronavirusta – Alex Lamilla on ainakin kymmenen käytännön keinoa

Euroopan unioni evakuoi kansalaisiaan Diamond Princess -alukselta, kaksi ihmistä on kuollut karanteenissa

Seuraa uutisia tästä aiheesta