Suosittuja livelähetyksiä karanteenissa olleelta luksus­risteilijältä tehnyt brittimies sairastui korona­virukseen - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Suosittuja livelähetyksiä karanteenissa olleelta luksus­risteilijältä tehnyt brittimies sairastui korona­virukseen

Keskiviikkona David Abel ampui alas hänen Facebook-sivullaan esitettyjä väitteitä, joiden mukaan hän ei olisi oikeasti karanteenissa vaan palkattu näyttelijä ja koko operaatio olisi jonkinlainen suuren luokan sumutus.

Kuvakaappaus David Abelin Facebook-postauksesta torstailta.

Kuvakaappaus David Abelin Facebook-postauksesta torstailta. Kuva: Facebook

Julkaistu: 21.2. 13:47

Brittipariskunta, joka on tullut tunnetuksi karanteenista risteilyalukselta tekemistään videopäivityksistä, on saanut tartunnan koronaviruksesta.

Eläkeläiset David ja Sally Abel ovat jatkaneet päiväkirjamaisia julkaisujaan sairaalasta. Heidät siirrettiin sinne torstaina, ja he julkaisivat heti kuvia saamistaan verensiirroista.

David Abel epäili hänen ja vaimonsa diagnoosia alun perin lavastukseksi, koska kumpikaan ei tuntenut itseään kipeäksi ja he ihmettelivät väliaikaista siirtoa hostelliin ennen sairaalaa. Asiaa ei auttanut diagnoosista kertoneet viranomaisen haparoiva englanti.

Sittemmin he ovat kiitelleet saamaansa hoitoa. Väliaikaismajoitus selittyi petien puutteella sairaalassa.

”Me kumpikin saimme flunssan [tietämättämme], eikä se vielä ole kehittynyt keuhkokuumeeksi (meillä on koronavirus)”, David Abel kirjoitti torstaina Facebookissa.

”Olemme parhaassa paikassa!”

Abelit olivat pitkään jumissa Diamond Princess -laivalla, joka on ollut lähes kolme viikkoa Japanin viranomaisten asettamassa karanteenissa Jokohaman satamassa.

Laiva on maailman suurin uudenlaisen koronaviruksen epidemiakeskus Kiinan ulkopuolella. Siellä oli 2 666 matkustajaa ja 1 045 miehistön jäsentä, ja tartunta on todettu yli 600:lla.

Huumorintajuisesta David Abelista tuli nopeasti nettisensaatio, kun hän raportoi yhä ankeammaksi käyneistä olosuhteista, usein kieli poskessa.

Lue myös: ”USA, auta meitä” – Liki 4 000 ihmistä laitettiin koronakaranteeniin luksusristeilijälle, ja nyt brittimiehen nettilivet paljastavat karun arjen

Keskiviikkona David Abel ampui alas hänen Facebook-sivullaan esitettyjä väitteitä, joiden mukaan hän ei olisi oikeasti karanteenissa vaan palkattu näyttelijä ja koko operaatio olisi jonkinlainen suuren luokan sumutus. Poskettomia väitteitä on perusteltu sillä, että ihmiset ovat bonganneet Abelin pienistä rooleista erilaisissa viihdetuotannoissa.

”Toimin 20 vuotta sitten taustanäyttelijänä elokuvissa, näytelmissä ja sen sellaisissa, ihan vain huvin vuoksi ja ajankuluksi. Esiinnyin myös Downton Abbeyn viidennessä ja kuudennessa jaksossa”, hän sanoi keskiviikkona julkaisemallaan videolla.

”Toimin vihkijänä häissä. Halusin päästä piireihin hoitaakseni isoa tiliä tekevien näyttelijöiden häitä. Tämä on yksi keino ujuttautua heidän maailmaansa.”

Lue myös: Yhdysvaltalaiset risteilymatkustajat suuttuivat evakuoimisestaan viruskaranteenista Japanista

Lähes kaksi viikkoa eristyksissä olleella risteily­aluksella jo lähes kolmesataa korona­tartuntaa, Yhdysvallat evakuoi kansalaisensa

”USA, auta meitä” – Liki 4 000 ihmistä laitettiin koronakaranteeniin luksusristeilijälle, ja nyt brittimiehen nettilivet paljastavat karun arjen

Miten Ruotsin-laivalla toimittaisiin, jos laivalla epäiltäisiin koronavirusta?

Seuraa uutisia tästä aiheesta