Kanariansaarten lentoliikenne palautumassa normaaliksi, myös Teneriffan kenttä on auki - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Kanariansaarten lentoliikenne palautumassa normaaliksi, myös Teneriffan kenttä on auki

Oman lennon tilanne kannattaa Espanjan viranomaisten mukaan tarkistaa lentoyhtiöltä.

Ihmiset odottavat lentojaan Las Palmasin lentokentällä. Kuva: BORJA SUAREZ / Reuters

Julkaistu: 24.2. 5:20, Päivitetty 24.2. 10:52

Kanariansaarten lentoliikenne on palaamassa normaaliksi. Saarten kaikki kahdeksan lentokenttää on avattu, kertoo Espanjan liikenneministeriö uutistoimisto AFP:n mukaan. Kentät saatiin auki, kun säätila Afrikasta tulleine hiekkamyrskyineen on muuttunut taas suotuisaksi.

Matkustajien on helpointa tarkistaa oman lentonsa tilanne lentoyhtiöltä.

Espanjan lentokenttiä operoiva Aena peruutti lauantaina kaiken Gran Canarialle tulevan ja sieltä lähtevän lentoliikenteen sekä Teneriffalta lähtevät lennot. Sunnuntaina lentoliikenne oli jo palautumassa ennalleen, kunnes viranomaiset jälleen ilmoittivat lentokenttien sulkemisesta.

Aena kertoi maanantaina puolen yön jälkeen Suomen aikaa, että hiekkamyrsky on vaikuttanut yli 800 lentoon.

Hiekkamyrsky sotki sunnuntaina suomalaisten matkasuunnitelmia. Gran Canarialta piti saapua kotimaahan noin 190 suomalaista. Matkatoimisto TUIsta arvioitiin, että reissaajat joutuisivat odottamaan paluulentoa maanantaiaamuun.

Lisäksi Helsinki-Vantaalta kohti Gran Canariaa lähteneen koneen oli määrä laskeutua Lissaboniin. Sieltä matka jatkunee Gran Canarialle maanantaina. Myös tällä lennolla oli noin 190 suomalaista.

Espanjan ilmatieteen laitos varoitti uutistoimisto AFP:n mukaan, että kovat tuulet ripottelevat Kanariansaaria maanantaihin asti. Paikallishallinto neuvoi ihmisiä pitämään ovet ja ikkunat kiinni, välttämään autoilua ja pysymään poissa rannikkoalueilta.

Lentoliikenteen palautumisesta uutisoi Suomessa aiemmin Yle.

Hiekkamyrsky sulki Kanarian­saarten lentokentät, myös meriliikenne on keskeytetty kovan tuulen vuoksi

Seuraa uutisia tästä aiheesta