Amerikkalaismedia: FBI ratsannut Peter Nygårdin yrityksen toimitilat New Yorkissa - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Amerikkalaismedia: FBI ratsannut Peter Nygårdin yrityksen toimitilat New Yorkissa

The New York Timesin mukaan FBI ja New Yorkin poliisi ovat tutkineet jo viisi kuukautta Nygårdin kohdistuneita seksuaalirikosväitteitä. Nygårdin tiedottajan mukaan poliisi ratsasi yrityksen toimitiloja myös New Yorkin lisäksi myös Kaliforniassa.

New Yorkin Nygård-muotiliikkeen tilat sijaitsevat Broadwaylla. Kuva vuodelta 2011.

New Yorkin Nygård-muotiliikkeen tilat sijaitsevat Broadwaylla. Kuva vuodelta 2011. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Julkaistu: 25.2. 21:37, Päivitetty 25.2. 22:01

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI teki tiistaina ratsian suomalais-kanadalaisen Peter Nygårdin yrityksen liiketiloihin Times Squarella New Yorkissa, kertoo muiden muassa The New York Times.

Nimettömänä pysyttelevät poliisit kertoivat medialle, että viranomaiset etsivät huoneistoista todisteita ihmiskauppaa koskevaa tutkintaa varten. Osoitteessa sijaitsee Nygårdin johtaman vaatealan yrityksen pääkonttori.

The New York Times kertoo, että tiistaiaamuna paikallista aikaa FBI:n agentteja ja poliiseja nähtiin Times Squaren lähellä sijaitsevan Nygård-rakennuksen aulassa ja kuudennessa kerroksessa. Rakennuksen edessä oli myös kahdeksan ajoneuvoa, joissa oli liittovaltion pysäköintimerkkejä.

Rakennuksessa sijaitsee Nygårdin lippulaivamyymälä ja pääkonttori. Rakennuksen julkisivuun on kirjoitettu hänen nimensä ja siinä on suuri kuva itse Nygårdista.

Manhattanin syyttäjävirasto vahvisti ABC-uutiskanavalle, että ratsaus liittyi meneillään olevaan tutkintaan.

The New York Timesin mukaan FBI ja New Yorkin poliisi ovat tutkineet jo viisi kuukautta Nygårdin kohdistuneita seksuaalirikosväitteitä.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ja turvallisuusvirasto DHS ovat jo aiemmin vuosina 2015–2017 pariin otteeseen selvittäneet Nygårdiin kohdistuneita seksikauppasyytöksiä, mutta jutut eivät edenneet todisteiden puutteen vuoksi.

Nygårdia vastaan nostettiin myös siviilioikeudellinen ryhmäkanne 13. helmikuuta New Yorkissa.

Kanteessa kymmenen naista kertoi Nygårdin raiskanneen heidät. Kuusi naisista kertoo kanteessa olleensa 14- tai 15-vuotias väitettyjen rikosten tekohetkellä. Kanteessa Nygårdin kerrotaan houkutelleen ”vaikutusalttiita ja usein köyhiä lapsia ja naisia käteismaksuilla tai väärillä lupauksilla tuottoisista mallin mahdollisuuksista”, minkä jälkeen heitä on muun muassa huumattu ja raiskattu.

Lue lisää: Suomalainen ex-työntekijä kertoo HS:lle, mitä Peter Nygårdin kodeissa ja ”hemmottelujuhlissa” tapahtui

Nygård on kiistänyt kaikki syytökset tiedottajansa välityksellä. Tiedottaja on kertonut HS:lle Nygårdin joutuneen amerikkalaisen miljardöörin, Bahamalla asuvan naapurinsa Louis Baconin mustamaalauskampanjan uhriksi.

Nygårdin tiedottaja lähetti myös HS:lle lausunnon pian ratsiauutisen jälkeen tiistai-iltana. Siinä hän toisti saman kertomuksen mustamaalauskampanjasta kuin aiemminkin.

Tiedottaja kertoo, että yrityksen tilat ratsattiin myös Kaliforniassa. Tiedotteen mukaan Nygård ei ole yllättynyt ratsiasta. Tiedotteen mukaan viranomaiset tutkivat tekaistuja väitteitä.

Tiedottaja sanoo myös, että Nygård toivottaa liittovaltion tutkinnan tervetulleeksi ja odottaa, että hänen maineensa puhdistetaan.

Linda Lampenius kuvaili medialle Peter Nygårdin juhlia, ja siitä käynnistyi pitkä oikeusprosessi – Nyt Lampenius kertoo, miten taistelu vei rahat ja terveyden

Suomalainen ex-työntekijä kertoo HS:lle, mitä Peter Nygårdin kodeissa ja ”hemmottelu­juhlissa” tapahtui

Peter Nygård päätti hiljaisuutensa raiskausväitteistä

Seuraa uutisia tästä aiheesta