Saksalaislehti: Karnevaaliparaatiin autolla törmänneellä miehellä tuskin poliittista motiivia, kertovat viranomaislähteet - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Saksalaislehti: Karnevaaliparaatiin autolla törmänneellä miehellä tuskin poliittista motiivia, kertovat viranomaislähteet

Viranomaiset eivät ole löytäneet ideologisia tai poliittisia syitä sille, miksi 29-vuotias mies ajoi autolla päin paraatia Volksmarsenin pikkukaupungissa maanantaina.

Media piiritti Nordhessen poliisin edustajaa tiistaina tiedotustilaisuudessa, jossa kerrottiin Volksmarsenin paraatiin maanantaina kohdistuneesta hyökkäyksestä.

Media piiritti Nordhessen poliisin edustajaa tiistaina tiedotustilaisuudessa, jossa kerrottiin Volksmarsenin paraatiin maanantaina kohdistuneesta hyökkäyksestä. Kuva: THILO SCHMUELGEN / Reuters

Julkaistu: 26.2. 11:16

Kymmenien ihmisten loukkaantumiseen johtanut maanantainen tapahtumasarja Saksan Hessenissä ei johtunut poliittisista tai ideologisista syistä, kertoo Frankfurter Allgemeine Zeitung (Faz).

Yhteensä 61 ihmistä loukkaantui, kun henkilöautoa kuljettanut mies törmäsi karnevaaliparaatiin Volkmarsenin pikkukaupungissa Saksassa maanantaina iltapäivällä. Loukkaantuneista 20 oli lapsia.

Tuoreeltaan tapausta ryhdyttiin tutkimaan äärioikeistolaisena terrorismina, mutta nyt Faz kertoo, että poliittista tai ideologista motiivia teolle ei ole löytynyt. Faz viittaa viranomaislähteisiin, joiden mukaan yhtenä mahdollisuutena pidetään sitä, että mies toimi spontaanisti.

29-vuotias epäilty joutui sairaalaan itsekin, ja tiistaina lääkärit antoivat luvan hänen kuulustelemiselleen. Fazin tiedon mukaan hän ei ole selittänyt tekoaan, joten vastauksia yritetään etsiä nyt hänen tietoliikenteestään.

Uutistoimisto Reutersin mukaan syyttäjä kertoi tiistaina, että kuljettaja ei ollut humalassa. Syyttäjä ei kuitenkaan kertonut, oliko huumeilla osuutta tapahtuneeseen. Paikallisen Hessische Niedersächsische Allgemeine -lehden tietojen mukaan miehellä on huumetaustaa.

Maanantaina vietettiin Saksassa Rosenmontagia eli ruusumaanantaita, joka on Saksassa karnevaalikauden huipennus. Tuolloin järjestetään muun muassa paraateja. Varotoimena muut Hessenin osavaltioon suunnitellut karnevaalit peruttiin, vaikka varteenotettavaa uhkaa vastaavista hyökkäyksistä muualla ei ollut havaittu.

Volkmarsen on noin 6 800 asukkaan kaupunki Hessenin osavaltiossa.

Ainakin 50 loukkaantui autoilijan törmättyä maanantaina karnevaali­paraatiin Saksassa, uhrien joukossa 18 lasta

Seuraa uutisia tästä aiheesta