Syyriassa suljettiin kouluja ilmaiskujen jälkeen - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Syyriassa suljettiin kouluja ilmaiskujen jälkeen

Venäjän tukemat Syyrian hallinnon joukot ovat joulukuusta lähtien hyökänneet kapinallisten viimeistä suurta linnaketta Idlibiä vastaan.

Julkaistu: 26.2. 19:23

Syyrian luoteisosassa viranomaiset ovat sulkeneet kouluja Idlibin kaupungissa ja sen ympäristössä tiistaisten ilmaiskujen jälkeen. Avustusjärjestöt ja Syyrian sotaa seuraava järjestö Syrian Observatory of Human Rights kertoivat, että tiistaina ilmaiskujen kohteena oli useita kouluja alueella.

Venäjän tukemat Syyrian hallinnon joukot ovat joulukuusta lähtien hyökänneet kapinallisten viimeistä suurta linnaketta Idlibiä vastaan. Syrian Observatory of Human Rights -järjestö sanoi koululaisen ja kolmen opettajan kuolleen, kun koulua vastaan iskettiin Idlibissä.

Toista koulua vastaan hyökättiin Maaret Misrinissä. Koulu toimii kodeistaan pakenemaan joutuneiden ihmisten turvapaikkana, järjestö sanoi.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International tuomitsi pommitukset. ”Hyökkäykset siviilitarkoituksessa olevia kouluja ja lastentarhoja vastaan ovat sotarikoksia”, järjestön edustaja sanoi.

Seuraa uutisia tästä aiheesta