Nainen kuoli Belgiassa juotuaan viiniä, jossa olikin huumetta – viranomaiset varoittavat peukaloiduista korkeista - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Nainen kuoli Belgiassa juotuaan viiniä, jossa olikin huumetta – viranomaiset varoittavat peukaloiduista korkeista

Antwerpenin poliisin mukaan huumeen liuottaminen nesteeseen on salakuljettajien keskuudessa tunnettu tapa kuljettaa laittomia aineita maan rajojen yli.

Huumetta sisältäneen viinipullon korkki. Kuva: Belgian syyttäjäviranomainen

Julkaistu: 28.2. 19:01

41-vuotias nainen kuoli Belgiassa juotuaan mdma-huumetta sisältänyttä punaviiniä, kertoi muun muassa Hollannin yleisradioyhtiö NOS perjantaina.

Tapaus tuli julki, kun Belgian viranomaiset Antwerpenin alueella antoivat varoituksen hollantilaisista punaviinipulloista ja kehottivat olla avaamatta viinipulloja, joiden korkki vaikuttaa manipuloidulta.

Viranomaiset selvittävät parhaillaan, kuinka nainen oli saanut huumausaineita sisältäneen pullon. Kuolemaa selvittävien tutkijoiden mukaan nainen ei ollut huumeiden käyttäjä. Asian on vahvistanut myös naisen lähipiiri.

Ilmeisesti huume oli liuotettu viiniin salakuljetusta varten. Hollantilaisyhtiön viinipullon alkuperäinen musta korkki oli korvattu vaaleammalla korkilla. Lisäksi pullon kaulan ympärillä ei ollut yrityksen logolla varustettua kalvoa.

Joulukuussa kuolleen naisen verenkierrosta löydettiin viranomaisten mukaan tappava annos mdma:ta ja mda:ta, kahta huumausainetta, joita käytetään ekstaasin valmistuksessa.

Lue lisää: Tutkimus selvitti, miten bilehuume ekstaasi hoitaa mieltä

Silminnäkijän mukaan nainen oli ottanut yhden kulauksen viiniä ja hävittänyt viinipullon lopun sisällön, koska neste oli maistunut pahalta. Pian tämän jälkeen hän menetti tajuntansa. Sanomalehti The Guardian kertoo, että nainen kuoli viisi päivää tappavan annoksen nauttimisen jälkeen sairaalassa.

Belgian poliisi ei ole vielä selvittänyt, mistä vuoden 2016 Merlot-Cabernet Sauvignon oli peräisin. Britannian yleisradio BBC kertoi, että nainen työskenteli myymälässä, joka myy Belgian viranomaisten takavarikoimia tuotteita.

Media kertoi myös toisesta tapauksesta vuodelta 2017. Tuolloin yksi ihminen sairastui juotuaan myymälästä hankitusta viinipullosta.

Valtiovarainministeriön tiedottajan mukaan myymälä ei enää myy ruoka-aineita tai juomia yksityisille henkilöille eikä kaupan henkilökunta ole saanut viedä takavarikoituja tavaroita kotiin.

Hollantilainen viiniyhtiö kertoo verkkosivuillaan antamassa lausunnossa, että sen tiedossa on ainoastaan yksi tapaus, jossa kyseisen tuotemerkin pulloja olisi manipuloitu.

Yhtiön viinejä ei ole myynnissä Suomessa.

Historiallisen suuressa huumejutussa liikkui pimeää Viagraa, satoja kiloja amfetamiinia ja kilokaupalla kokaiinia – HS esittelee huumejutun syytetyt

”Taikasieniä” tutkinut huippuyliopisto perustaa psykedeeli- ja tietoisuustutkimuksen keskuksen Yhdysvalloissa

Tutkimus selvitti, miten bilehuume ekstaasi hoitaa mieltä

Seuraa uutisia tästä aiheesta