Koronaviruksen väitetään olevan Yhdysvaltojen biologista sodankäyntiä ja peräisin avaruudesta – Viruksen lisäksi maailmalla leviää nyt valeuutisia, joita viranomaiset yrittävät suitsia

Mitä kuumempi puheenaihe, sitä villimpiä ovat huhut. Uuden koronavirustyypin leviäminen edellyttää tarkkuutta paitsi lukijalta, myös ammattilaisilta. Listasimme eräitä koronavirukseen liittyviä valeuutisia.

Koronavirusta on väitetty meteoriitin avaruudesta tuomaksi ja että se alkoi levitä koska kiinalaiset syövät lepakkokeittoa. 1980-luvulla Neuvostoliiton tiedustelupalvelu KGB väitti amerikkalaisten kehittäneen hi-viruksen. On myös levitetty väitettä, että koronavirus on peitetarina 5G-verkkojen aiheuttaman säteilysairauden salaamiseksi

7.3.2020 17:31

Koronaviruksen leviäminen herättää huolta ympäri maailman, ja tiedon tarve on valtava. Kun kaikkea ei vielä tiedetä, jää tilaa epätarkkuuksille, huhuille ja luuloille.

Osa epämääräisestä tiedosta on silkkaa erehdystä jolla ei ole mitään katalia tarkoitusperiä, mutta mukaan mahtuu myös jopa vaarallisia parannuskeinoja tarjoavia ”käärmeöljyn kauppiaita” ja pahansuopaa valtiollista vaikuttamista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat