Moskovalaisten roskia oli tarkoitus kipata Arkangeliin, ja siitä sai alkunsa ”emäntien kapina” – Nyt myös suhtautuminen Putiniin on muuttunut - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Venäjä

Moskovalaisten roskia oli tarkoitus kipata Arkangeliin, ja siitä sai alkunsa ”emäntien kapina” – Nyt myös suhtautuminen Putiniin on muuttunut

Arkangelilaiset nousivat vastustamaan suurta jätelaitoshanketta ja onnistuivat torppaamaan sen ainakin toistaiseksi. Niinpä Arkangelissa seurataan aiempaa tarkemmin myös Venäjän johdon hanketta perustuslain muuttamiseksi. Perustuslain muuttaminen etenee tällä viikolla.

Elina Aleksandrovna osallistuu pysyvään mielenosoitukseen Šiesin jätelaitosta vastaan Lenininaukiolla Arkangelin keskustassa.

Julkaistu: 9.3. 2:00, Päivitetty 9.3. 6:47

Arkangeli

Jelena Kalininasta tuli aktivisti runsas vuosi sitten, kun vallanpitäjät päättivät kuljettaa moskovalaisten jätteitä syrjäiselle arkangelilaiselle suolle.

”En ollut koskaan aiemmin osallistunut protesteihin.”

Eikä hän ollut ainoa. Ympäri maakuntaa alettiin osoittaa mieltä, kun tieto syrjäiseen Šiesiin rakenteilla olevasta isosta jätelaitoksesta levisi. Sen oli tarkoitus käsitellä vuosittain puoli miljoonaa tonnia jätettä. Niitä oltiin rahtaamassa 1 200 kilometrin päästä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat