Meksikon kadut naisista tyhjentänyt protesti käänsi huomion karuun tilastoon: Maassa murhataan päivittäin yli kymmenen naista - Ulkomaat | HS.fi

Meksikon kadut naisista tyhjentänyt protesti käänsi huomion karuun tilastoon: Maassa murhataan päivittäin yli kymmenen naista

Maanantaisella protestilla halutaan kiinnittää huomiota pahenevaan kriisiin Meksikossa, jossa naisiin kohdistuvien henkirikosten määrä vain jatkaa kasvuaan.

Valkoisiin pukeutunut naismielenosoittaja kadun varrella Meksikon pääkaupungissa maanantaina.­

10.3.2020 10:54 | Päivitetty 11.3.2020 13:44

Tilastot Meksikon murhaluvuista kertovat karua tarinaa. Vuonna 2015 Meksikossa murhattiin tilastojen mukaan 426 naista heidän sukupuolensa takia. Viime vuonna tuo luku oli 1 006, joka on mittaushistorian ennätysmäärä.

Ilmiötä kutsutaan nimellä ”femicide”, jolla tarkoitetaan naisiin kohdistuvia henkirikoksia ja äärimmäistä väkivaltaa. Meksikossa naisiin kohdistuva väkivalta on muodostunut kriisiksi, jota maan hallitus ei ole kyennyt hillitsemään. Päivittäin maassa murhataan yli 10 naista. Maa on taistellut vuosia väkivaltaista huumerikollisuutta vastaan, mutta kuolemien määrä on yhä nousussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat