Raiskausväitteisiin yhdistetyn Peter Nygårdin muotialan yritykset ajautuivat yrityssaneeraukseen - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Yritykset

Raiskausväitteisiin yhdistetyn Peter Nygårdin muotialan yritykset ajautuivat yrityssaneeraukseen

Nygårdin yritystoiminta on joutunut syviin vaikeuksiin Nygårdiin kohdistuvien syytösten vuoksi, kertoo liikemiehen tiedottaja. Niiden seurauksena tärkeä asiakas on lopettanut yhteistyön ja yksi yrityksen suurluotottajista on vaatinut maksujaan välittömästi.

Suomalaissyntyisen liikemiehen Peter Nygårdin liike Times Squarellä Broadwayllä New Yorkissa Kuva: Sari Gustafsson

Julkaistu: 10.3. 15:41

Useiden raiskaus- ja hyväksikäyttöväitteiden kohteeksi joutunut suomalais-kanadalainen muotimoguli Peter Nygård on asettanut muotialan yrityksensä yrityssaneeraukseen, kerrotaan Nygårdin tiedottajan Helsingin Sanomille tiistaina lähettämässä lausunnossa.

Lausunnon mukaan Nygårdin yritystoiminta on joutunut syviin vaikeuksiin Nygårdiin kohdistuvien syytösten vuoksi. Niiden seurauksena tärkeä asiakas on lopettanut yhteistyön ja yksi yrityksen suurluotottajista on vaatinut maksujaan välittömästi.

”Luotottaja päätti selittämättömällä tavalla kieltäytyä odottamasta muutamaa lisäpäivää uuden luoton järjestämiselle, ja sen sijaan ryhtyi aggressiivisiin toimiin, jotka uhkasivat yritysten ja sen tuhansien työntekijöiden, vähittäiskauppa-asiakkaiden, myyjien ja toimittajien olemassaoloa”, lausunnossa todettiin.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ratsasi Nygårdin bisneksiin liittyviä tiloja helmikuussa. Samoihin aikoihin yhdysvaltainen luksustavarataloketju Dillard’s kertoi, että Nygårdin tuotteet poistuvat sen valikoimista.

Suojatakseen toimintaansa, Nygårdin yhtiö on hakeutunut yrityssaneeraukseen, mistä on tehty ilmoitus Kanadan konkurssi- ja maksukyvyttömyyslain mukaisesti. Lausunnossa painotetaan kuitenkin, ettei Nygårdin yhtiö ole konkurssissa tai selvitystilassa.

”Onnistunut yritysjärjestely varmistaa pitkän aikavälin elinkelpoisuuden ja toiminnan jatkumisen yhtiölle”, tiedotteessa sanotaan.

Helmikuun lopussa Nygård tiedotti, että hän jättää tehtävänsä omien yhtiöidensä hallituksen puheenjohtajana. Nygårdin tiedottaja kertoi silloin, että Nygård haluaa asettaa yhtiönsä työntekijät, asiakkaat ja yhteistyökumppanit oman etunsa edelle.

Lukuisat naiset ovat syyttäneet Nygårdia raiskauksista ja seksuaalisesta ahdistelusta vuosikymmenien varrella. Helmikuun puolivälissä häntä vastaan nostettiin New Yorkissa ryhmäkanne, jossa yhdeksän bahamalaista naista ja yksi amerikkalaisnainen kertovat Nygårdin raiskanneen heidät.

Nygårdin mukaan hänen Bahaman-huvilansa naapuri, miljardööri Louis Bacon on maksanut naiset valehtelemaan ja tuhoamaan Nygårdin maineen ja hänen yrityksensä. Nygård on kerännyt muotibisneksillään satojen miljoonien eurojen arvoisen omaisuuden.

Eri maiden kaupparekistereistä koostuvan tietokannan mukaan Nygårdin emoyhtiöllä Nygård International Partnershipilla on noin 2 600 työntekijää, ja sen liikevaihto oli vuonna 2018 noin 60 miljoonaa euroa.

Peter Nygård kuvattuna vuosina 1988, 1992 ja 2014. Kuva: Matti Björkman & Lehtikuva, Jaakko Avikainen / Lehtikuva & Clinton Wallace / Globe Photos

Peter Nygård väistyy omien yhtiöidensä johdosta, lippulaivamyymälä New Yorkissa ollut suljettuna toistuvasti

Amerikkalaismedia: FBI ratsannut Peter Nygårdin yrityksen toimitilat New Yorkissa

Suomalaismiljonääri Peter Nygårdia vastaan joukoittain syytöksiä tyttöjen ja naisten raiskauksista, uhrien asianajaja HS:lle: Vanhin syytös vuodelta 1977 – Nygårdin mukaan häntä yritetään mustamaalata

”Hän saalistaa köyhien ihmisten pikkutyttöjä” – The New York Times julkaisi laajan selvityksen raiskaussyytösten kohteeksi joutuneesta Peter Nygårdista

Peter Nygård päätti hiljaisuutensa raiskausväitteistä

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat

Luetuimmat

Uusimmat