Koulut suljettiin Virossa ja Berliinissä, ja se vie perheitä neljän seinän sisälle pitkäksikin aikaa – ”Mitä yksi kuukausi kotona merkitsee, kun on kuitenkin koko elämä edessä?” - Ulkomaat | HS.fi

Koulut suljettiin Virossa ja Berliinissä, ja se vie perheitä neljän seinän sisälle pitkäksikin aikaa – ”Mitä yksi kuukausi kotona merkitsee, kun on kuitenkin koko elämä edessä?”

Virossa kaikki koulut sulkevat ovensa maanantaina, mutta Laubin perhe ryhtyi kotikaranteeniin jo perjantaina. Berliinissä naapurit hoitavat vuorotellen toistensa lapsia, ja kaupunki tarjoaa hätäapuhoitoa ydinammattiryhmien lapsille, kun koulut suljetaan.

Koko perhe kotona. Mila Laub (vas.), Paula Laub, Gert Laub ja Pille Laub ovat vetäytyneet syrjään suojellakseen erityisesti perheen esikoista koronavirukselta. Kalle-koira on ihmeissään siitä, kun sillä on yhtäkkiä niin paljon seuraa.­

15.3.2020 18:01

Tallinna/Berliini

Viron hallitus päätti torstaina sulkea kaikki maan koulut maanantaista alkaen, mutta Tallinnassa kahdeksatta luokkaa käyvä Mila Laub on ollut kotona jo neljä päivää.

Keuhko-ongelmista koko ikänsä kärsinyt Mila Laub kuuluu riskiryhmään, joten perhe ei jäänyt odottelemaan hallituksen päätöstä koulujen sulkemisesta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat