WHO järjestää uusien hoitojen kokeilun - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Koronavirus

WHO järjestää uusien hoitojen kokeilun

WHO:n hätätila­toimien johtaja Michael J. Ryan peräänkuuluttaa kaikkien korona-

Julkaistu: 19.3. 2:00

Koronaviruksen torjuntatoimien selkäranka ovat eristäminen, testaaminen, hoitaminen ja kartoittaminen, sanoo Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tedros kutsui nykytilannetta ”ennennäkemättömäksi tilaisuudeksi yhdistää voimat yhteistä vihollista vastaan: ihmisyyden vihollista vastaan”.

WHO järjestää myös kansainvälisen kokeilun, jossa koronavirukseen testataan hoitoja, joita ei ole aiemmin kokeiltu. Hoitojen tuloksia vertaillaan keskenään.

WHO:n hätätilatoimien johtaja Michael J. Ryan painotti, että joka ikinen koronavirusepäily tulisi testata. Ryan huomautti, että aggressiivinen testaus auttaa löytämään lievempiä koronatapauksia.

Syy koronavirusepäilyjen testaamatta jättämiselle tuskin on ollut se että testejä ei olisi ollut, Ryan sanoi. Joka ikinen epäily pitäisi testata samalla kun virukselle altistuneet eristetään.

Mailla on erilaisia strategioita, ja ne kehittävät erilaisia menetelmiä testaamiseen. Niiden pitää olla kehittelyssä luovia.

Ryan kertoi keskiviikkoiltana järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että WHO tekee yhteistyötä Kiinan kanssa, jotta hengityssuojien ja hengityskoneiden sekä muiden tarvikkeiden tuotantoa saataisiin tehostettua. Samalla Ryan vaati markkinoilta ”malttia ja kuria”.

Ryanilta kysyttiin keskiviikkoiltana järjestetyssä tiedotus­tilaisuudessa syitä sille, miksi koronaviruksen aiheuttamat kuolemantapaukset poikkeavat toisistaan niin paljon eri Euroopan maissa.

Eri maat ovat eri vaiheissa epidemiaa, sanoi Ryan. Ryanin mukaan myös väestön ikärakenne vaikuttaa, esimerkiksi Italiassa vanhempaa väestöä on ­paljon.

Seuraa uutisia tästä aiheesta