Kiina yrittää estää koronaviruksen toisen aallon: kieltää maahantulon kaikilta ulkomaalaisilta - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Rajoitukset

Kiina yrittää estää koronaviruksen toisen aallon: kieltää maahantulon kaikilta ulkomaalaisilta

Perjantaina voimaan astuvilla väliaikaisilla matkustusrajoituksilla Kiina pyrkii välttämään koronavirustartuntojen lisääntymistä.

Lääkärit nousevat lentokoneeseen Tianhen kansainvälisellä lentokentällä Wuhanissa, Kiinassa 17. maaliskuuta.

Lääkärit nousevat lentokoneeseen Tianhen kansainvälisellä lentokentällä Wuhanissa, Kiinassa 17. maaliskuuta. Kuva: Chen Yehua / Xinhua

Julkaistu: 26.3. 19:24

Kiina kieltää ulkomailta saapuvien matkustajien maahantulon väliaikaisesti perjantaista lähtien, kertoo maan ulkoministeriö. Rajoitusten taustalla on Kiinan tavoite välttää koronaviruksen leviäminen maassa muualta tuotujen tartuntojen kautta.

Matkustusrajoituksista uutisoi esimerkiksi South China Morning Post. Ne astuivat voimaan keskiyöllä perjantain vastaisena yönä paikallista aikaa eli kuudelta illalla Suomen aikaa.

Maahantuloa rajoitetaan väliaikaisesti kaikilta ulkomaalaisilta, joilla on voimassaoleva viisumi tai asumislupa Kiinaan. Viisumia voi yhä hakea esimerkiksi humanitaarisista tai kaupankäyntiin liittyvistä syistä. Rajoitusten voimaantulojen jälkeen myönnetyillä viisumeilla voi matkustaa Kiinaan. Rajoitus ei vaikuta esimerkiksi välilaskuihin Kiinassa.

Uudenlainen koronavirus lähti leviämään Wuhanin kaupungista Kiinasta vuodenvaihteessa. Virusepidemia saavutti huippunsa Kiinassa helmikuun puolen välin tienoilla ja epidemian keskipiste on sittemmin siirtynyt Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Viime viikolla Kiinan viranomaisten mukaan maassa vahvistettiin enää 233 uutta tartuntaa, kun uusia tartuntatapauksia Kiinan ulkopuolella todettiin samalla viikolla yli 166 000. Esimerkiksi helmikuun ensimmäisellä viikolla Kiinassa todettiin 23 076 tapausta, kun muualla maailmassa tapauksia vahvistettiin vain 197.

Torstaina julistetuilla matkustusrajoituksilla maa pyrkii välttämään koronaviruksen toisen aallon ja pitämään tartuntatapauksien määrän laskussa.

HS-analyysi|Maailmaa runteleva pandemia tekee Kiinasta entistä arvaamattomamman – ja sen kannalta erityisen huonoa on, jos joku kuuluisuus kuolee virukseen

Koronavirus|Kiinasta raportoitiin nolla tartuntaa – voiko tietoihin luottaa, kun Kiinan propagandamylly pyörii?

Seuraa uutisia tästä aiheesta