Espanja komentaa ihmiset pysymään kotonaan, vain yhteiskunnan kannalta välttämättömät työtehtävät jatkuvat - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Epidemia

Espanja komentaa ihmiset pysymään kotonaan, vain yhteiskunnan kannalta välttämättömät työtehtävät jatkuvat

Espanja otti lauantai-iltana käyttöön äärimmäisen tiukat liikkumisrajoitukset, sillä aiemmista rajoituksista huolimatta covid-19-taudin tartuntamäärät eivät ole Espanjassa kääntyneet laskuun.

Vittorian kunnan työntekijät toivat koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin kuolutta hautausmaalle perjantaina Espanjanssa.

Julkaistu: 28.3. 22:28

Espanja laajensi lauantai-iltana maan liikkumisrajoituksia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Pääministeri Pedro Sánchez ilmoitti, että kaikkien ihmisten on pysyttävä kotona seuraavat kaksi viikkoa, elleivät he hoida yhteiskunnan kannalta elintärkeitä toimintoja.

Sánchezin mukaan ihmisten palkat turvataan tuon kahden viikon osalta, mutta heidän täytyy myöhemmin korvata menetetyt työtunnit.

Lauantai-iltaan mennessä tartuntoja oli todettu yli 72 000 ja kuolemantapauksia 5 690. Etenkin Madridissa ja Kataloniassa tehohoitoyksiköt ovat täynnä koronaviruspotilaita.

”Tämä linjaus vähentää vielä enemmän ihmisten liikkumista, vähentää tartuntariskiä ja auttaa meitä purkamaan tehohoitoyksikköjen ruuhkautumista”, Sánchez sanoi lauantaina.

Koronavirustartuntojen ja taudista johtuvien kuolemantapausten määrä on kasvanut kiihtyvää tahtia Espanjassa jo kahden viikon ajan. Uusien tartuntojen ja kuolemantapausten määrä on kasvanut lähes päivittäin.

Maassa on todettu toiseksi eniten koronaviruksesta johtuvia kuolemantapauksia koko maailmassa. Madridin jäähalli ja eräs toinen julkinen rakennus on muutettu väliaikaisiksi ruumishuoneiksi vainajien suuren määrän takia.

Perunalastuja valmistava Bonilla a la Vista -tehdas on täydessä tuotantovauhdissa Corunan alueella Espanjan Arteixossa.

Uudet rajoitukset hyväksytään sunnuntaina, ja ne astuvat voimaan maanantaina.

Periaatteessa Sánchezin ilmoitus laittaa valtaosan maan taloudesta jäihin. Maan koulut, ravintolat, baarit ja ei-välttämättömät liikkeet ovat olleet suljettuja jo maaliskuun 14. päivästä alkaen.

Cinco Días -lehden mukaan hallituksen epävirallinen lista välttämättömistä toiminnoista sisältää maatalouden ja ruoantuotannon alan, ruokatarvikkeiden kuljettamisen, elintarvikekaupan, terveydenhuollon ja lääkealan, valtion asevoimat, joidenkin liikenneyhteyksien säilyttämisen, sähköntuotannon ja -jakelun, kaasun ja veden jakelun, öljynjalostuksen ja polttoaineen jakelun, tietoliikenteen ylläpitämisen, satamien ja lentokenttien toiminnan sekä median toiminnan.

Armeijan henkilökunta desinfioi Madridin lentokenttää viime viikolla Espanjanssa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat