Kanuuna-Ren meni vihdoin liian pitkälle ja katosi – Kiinan kommunistipuolueen sinnikäs kriitikko kuvaili presidentti Xitä pelleksi ilman vaatteita - Ulkomaat | HS.fi

Kanuuna-Ren meni vihdoin liian pitkälle ja katosi – Kiinan kommunistipuolueen sinnikäs kriitikko kuvaili presidentti Xitä pelleksi ilman vaatteita

Kiinalainen kiinteistömiljonääri Ren Zhiqiang katosi tasan kolme viikkoa sitten arvosteltuaan presidentti Xitä koronakriisin hoidosta. 69-vuotias ”Kanuuna-Ren” on tykittänyt rajua kritiikkiä kommunistipuoluetta kohtaan.

Kasvosuojusta käyttänyt nainen ohitti Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä esittäneen julisteen Shanghaissa maaliskuun 12. päivänä.

3.4.2020 8:59

Kiinalainen kiinteistöalan suurliikemies Ren Zhiqiang räksytti kommunistipuolueen johtoa vastaan vuosia. Arvostelu koronakriisin hoidosta meni ehkä viimein liian pitkälle.

Kiinteistöyritys Huayuan entisestä johtajasta Renistä ei ole havaintoa maaliskuun 12. päivän jälkeen. Renin ystävät arvelevat, että 69-vuotias Ren on pidätetty ja viety Kiinan kurinpitokomission vangiksi Pekingissä. Kateissa ovat myös hänen poikansa ja avustajansa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat